Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO GoPro kamera zachytila hrôzostrašný pád študentky z vodopádu: Iba sa jej trochu pošmykla noha

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Youtube/ViralHog)

HONOLULU - Zábery GoPro kamery zachytávajú otrasný pád mladej Američanky z vodopádu na Havaji. K incidentu došlo ešte pred tromi rokmi, no video incidentu mladá žena zverejnila až teraz. Chce tak varovať ostatných, aby si dávali väčší pozor a boli opatrnejší. V minulosti totiž z tohto miesta spadlo viacero ľudí, ktorí nemali toľko šťastia ako ona.

Pád z pätnásť metrov vysokého vodopádu nie vždy končí šťastne. V prípade hráčky plážového volejbalu Heather Friesenovej však v jednej chvíli úradovala tak smola, ako aj šťastena. Takýto pád v turistickej oblasti Ka'au Crater Trail v Honolulu nielen prežila, ale časom sa aj zotavila zo všetkých zranení a v súčasnosti sa už opäť venuje volejbalu. 

VIDEO GoPro kamera zachytila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/heatherfriesen_3)

K incidentu došlo ešte v roku 2016, keď sa so svojimi priateľmi z Havajskej univerzity vybrala do vychytenej destinácie na výlet. Nádhernú okolitú scenériu si 26-ročná študentka nahrávala na GoPro kameru, ktorou nakoniec zachytila aj nešťastný incident. "Iba sa mi trochu pošmykla pravá noha a už som letela dolu. Skončila som v jazierku pod vodopádom v asi jeden meter hlbokej vode," spomína si. 

Po prevoze do nemocnice lekári zistili, že Heather utrpela zlomeninu desiatich rebier a lopatky, mala narazené pľúca a veľa vonkajších zranení. Prežiť pád  z takejto výšky do plytkej vody je ako zázrak. Friesenová zrejme eliminovala zranenia šťastným dopadnutím,  hoci vôbec nevie, ako sa jej to podarilo. "Bol to okamih. Hlavou mi iba preblysla myšlienka na moju rodinu a na to, ako sa budú všetci na mňa hnevať. Obzvlášť som myslela na svojho vtedajšieho priateľa a súčasného manžela, ktorý bol v tom čase v Kalifornii." 

VIDEO GoPro kamera zachytila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/heatherfriesen_3)

Heather teraz dúfa, že z jej skúsenosti sa všetci poučia a budú opatrnejší, než bola ona. "Neskôr som zistila, že predo mnou z toho miesta spadli aj iní ľudia a neprežili to. Viem, že v ten deň ma zachránil Boh. Nikdy predtým a ani potom som necítila taký pokoj ako v okamihu, keď ma odtiaľ odvážali vrtuľníkom."

Viac o téme: VodopádPádHavaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu