Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Strašidený zombie slimák desí internet: Biológ vysvetli, prečo bliká

(Zdroj: Twitter/Mike Inouye)

CHANGHUAN - Neónovými farbami žiariaci slimák šokuje užívateľov sociálnej siete, ktorí ho už označili za netvora, zombieho, mimozemšťana a zlé znamenie. Za všetkým sa pritom skrýva maličký parazit, ktorý sa usadil v jeho očiach a rozžiaril mu tykadlá.

Užívateľ, ktorý zverejnil video, na slimáka natrafil na Taiwane počas dovolenky. Keď ho zbadal po kopci v provincii Changhuan, ostal ohromený. "Slimák vyzeral, akokeby mal vo vnútri viacfarebné neónové svetlá. Celý blikal. Neviem, čo to spôsobilo, ale bolo to veľmi zvláštne. Pichol som do neho paličkou a on sa prevrátil," okomentoval svoj príspevok

Makkýša na záberoch užívatelia prirovnali k zombiemu či mimozemskému stvoreniu. Niektorí dokonca tvrdia, že nič podobné nemôže existovať a ide iba o šikovnú úpravu videa. Pravdou ale je, že slimák je skutočný. Biológ Mike Inouye vysvetlil, že ide o bežný jav, a že slimáka napadol parazit leucochloridium paradoxum známy ako motolica podivná.

"Tento parazit sa dostane do tela medzihostiteľa, ktorým je slimák z rodu succiena. Farebné sporocysty vyplnia jeho tykadlá, hýbu sa v nich a vytvárajú neobvyklé farebné divadlo," napísal Inouye. Práve ich tvar pripomína vtákom chutné húsenice, a tak na slimáka zaútočia a zožerú ho. V telách vtákov sa potom motolica vyvinie, nakladie vajíčka a v podobe trusu sa dostanú opäť do tohto prirodzeného kolobehu.

Viac o téme: SlimákTaiwanParazit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu