Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Tehotná tínedžerka išla na ultrazvuk: Keď počula slová lekára, úplne stuhla od hrôzy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Katie Danielle Whiddon)

DENTON - Katie z amerického Texasu mala len osemnásť rokov, keď otehotnela. Priateľ jej však nebol nijakou psychickou oporou. Oveľa väčšie problémy nastali vo chvíli, keď im doktor oznámil, že plod nie je v poriadku. Podľa jeho slov na ultrazvuku nevidel ruky ani nohy. Partner dievčiny chcel, aby išla na potrat, ona sa ale rozhodla pre opak. A neľutuje.

Katie Whiddonová nevedela, či sa má z nečakaného tehotenstva tešiť alebo nie. Situáciu komplikoval aj jej priateľ, ktorý ju v tom stať sa matkou nepodporoval. "Vedela som, v akom vzťahu som, násilnom a bez budúcnosti," priznala. Tínedžerka dúfala, že počas gravidity ju priateľ neudrie, nanešťastie sa však mýlila. Kým dokončila druhý trimester, odišiel od nej už niekoľkokrát. Musela sa preto zmieriť s tým, že bude slobodná matka. 

FOTO Tehotná tínedžerka išla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Katie Danielle Whiddon)

Dievčina týždeň po ukončení strednej školy išla na vyšetrenie. Ultrazvuk ale preukázal desivé veci. "Nepamätám si doktorove presné slová, ale povedal niečo v zmysle, že nedokáže nájsť ruky a nohy dieťaťa. Celé telo mi od hrôzy úplne stuhlo," spomína. Po príchode domov ju priateľ presviedčal, aby išla na potrat, pretože nechce, aby sa im narodilo monštrum. 

FOTO Tehotná tínedžerka išla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Katie Danielle Whiddon)

Napriek jeho naliehaniu sa Whiddonová rozhodla dieťa donosiť. Napokon porodila malého Camdena a dnes svoje rozhodnutie neľutuje. Výsledky ultrazvuku sa, mimochodom, potvrdili; chlapček trpí syndrómom Amelia-phocomelia, čo znamená absenciu kostrových častí končatín. "Viem, že som sa správne rozhodla. Svoje dieťa milujem každou bunkou svojho tela. Nie je to nijaké monštrum," dodala dnes 23-ročná Katie, ktorá si medzičasom našla nového priateľa, ktorému porodila zdravé dieťatko. 

Viac o téme: UltrazvukZdravotné postihnutieTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu