Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Invázia, akú by ste nikdy nechceli zažiť: Mesto po búrkach zaplavili kraby!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/Dan Skowronski)

PORT ST. LUCIE - Na pobrežné mesto Port St. Lucie na Floride po silných búrkach doslova zaútočili kraby. Množstvo živočíchov prirovnávajú domáci obyvatelia k invázii a na sociálnej sieti pribúdajú príbehy spojené s týmto zaujímavým fenoménom.

Silné búrky spojené s hurikánom Barry vyvolali na pobreží Floridy inváziu krabov, ktoré doslova obsadili mesto Port St. Lucie. Ako prvý zverejnil zábery tohto javu miestny obyvateľ Dan Skowronski. Veľké množstvo týchto kôrovcov sa prisalo na sklenenú stenu jeho domu a zvyšné brázdili trávnik. "Je to invázia pozemných krabov. Museli sa vyplaviť zo zatopených dier. Sú všade. A sú zo všetkého viac vystrašení ako ja," hovorí autor videa.

VIDEO Invázia, akú by
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Dan Skowronski)

Podľa Skowronskeho to nie je prvýkrát, čo na svojom pozemku zaznamenal inváziu krabov. Deje sa to vraj každý rok. Kraby už obdivujú užívatelia sociálnej siete a mnohých prekvapuje ich veľkosť. Niektoré jedince dosahujú veľkosť až 15 centimetrov a z veľkých tiel im trčia mohutné klepetá. Napriek ich obrovskému množstvu vnímal Dan túto situáciu pohodovo  a zabával sa na tom, ako kôrovce unikajú pred kamerou. 

"Rád zabávam kamarátov na Facebooku vtipnými videami, ale nepočítal som s tým, že tieto zábery budú mať taký veľký ohlas a úspech," skonštatoval Američan. Jeden z užívateľov priznal, že kraby "zaútočili" aj na jeho dom a manželka ich musela odháňať metlou, aby sa mohol dostať autom do garáže.

Viac o téme: FloridaInvázia krabov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu