Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Darinku (6) kvôli tomu, ako vyzerá, nezobrali do škôlky: Rodičom radili, aby sa jej vzdali

Darina Shpenglerová sa narodila nemá pery ani bradu. Zobraziť galériu (2)
Darina Shpenglerová sa narodila nemá pery ani bradu. (Zdroj: youtube/The Siberian Times)

LONDÝN - Šesťročná Darina Shpenglerová, ktorá nemá nijaké pery ani bradu, odletela z Ruska do Londýna, aby podstúpila priekopnícku liečbu v nádeji, že sa jedného dňa bude môcť konečne usmiať. Narodila sa totiž bez polovice tváre. Dievčatko nedokáže hovoriť a váži iba jedenásť kilogramov.

Keď sa Darina narodila, lekári rodičom navrhli, aby sa jej vzdali. Rodičia to ale odmietli aj napriek tomu, že ich zvyšok rodiny úplne zavrhol. Ostatné deti sa malej Dariny desili, nemohla nastúpiť do materskej školy na Sibíri. Raz týždenne ju preto navštívi učiteľka doma. Mama Elena sa svojej dcére snažila pomôcť zo všetkých síl, nádej našla v londýnskej nemocnici pre deti Great Ormond Street Hospital.

Ruskí špecialisti pripustili, že nemajú skúsenosti s liečbou, ktorú dievčatko potrebuje. Namiesto toho rodine odporučili kraniofaciálnu chirurgiu v londýnskej nemocnici, ktorá patrí medzi najlepšie na svete. Darininu liečbu vo výške viac ako 75-tisíc eur financovala ruská charita Rusfond. "Nedokážem povedať, ako dlho už čakám na chvíľu, keď budem počuť jej hlas," uviedla Elena.

Darina Shpenglerová sa narodila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/The Siberian Times)


Čítajte aj: FOTO Manželia sú zhrození: Ľudia ich vytúženej dcérke prajú smrť, silný odkaz neprajníkom


Ruskí lekári tiež nedokázali presne diagnostikovať Darininu poruchu, majú však podozrenie, že trpí oslabujúcim Nager syndrómom. Elena tvrdí, že jej dcéra nemá žiadne pery, jej ústa sú stále otvorené a plné krvi. „Jedinou podporou z rodiny mi je moja sestra. Moji bratia, ich deti, moja svokra, tí všetci Darinu zavrhli,“ zdôverila sa Elena.

Jej príbuzní dokonca informovali políciu o tom, že Elena a jej manžel Jurij poškodili Darinine ústa. „Niektorí ľudia skrátka nemajú srdce,“ uviedol ruský chirurg Orest Topolnistkij, ktorý poznal vzťah medzi Darinou a ostatnými príbuznými. Elena dodala, že Darinu pred nikým neskrývajú. Spoločne s manželom ju berú všade, lebo sú rodina.

Viac o téme: DievčaTvárLiečba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu