Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Strážnikovi sa nepáčili plavky dievčaťa, tak ho vyhodil! Jeho dôvod vás strašne vytočí

Matka sa stretla s nepochopiteľnou reakciou člena strážnej služby. Zobraziť galériu (3)
Matka sa stretla s nepochopiteľnou reakciou člena strážnej služby. (Zdroj: FB/Roz Dzelzitis)

SILVER SPRING - Američanka Roz Dzelzitisová zdieľa na Facebooku svoju skúsenosť z oddychovej zóny v Downtown Silver Spring v Marylande, kde sa stretla s nepochopiteľnou reakciou člena strážnej služby. Ten totiž vyhodnotil, že jej dcéra nemá na sebe vhodné oblečenie a vyhodil ju z fontány, kde šantila s inými deťmi.

Vo fontáne v Downtown Silver Spring denne v horúcom počasí šantia deti, ktoré musia mať na sebe plavky, čo demonštrujú aj pravidlá zobrazené na okolitých tabuliach. Sedemročná dcéra Roz Dzelzitisovej mala na sebe tiež plavky, ale ich strih a tvar sa nepozdával členovi strážnej služby. Dievčatko preto muselo fontánu opustiť. Jej matka márne vysvetľovala, že ide o plavky, ktoré majú strih krátkych nohavíc a trička, nič nepomohlo.

„Hovorila som mu, že aj chlapci majú plavky strihané ako krátke nohavice. Tie dievčenské sú však o niečo kratšie,“ opisuje matka na sociálnej sieti nemilú skúsenosť. „Iba mi povedal, že ona je dievča a má mať na sebe plavky, ktoré sú na obrázku.“

Na snímke dcéra Roz Dzelzitisovej v plavkách, ktoré mala oblečené vo fontáne.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke dcéra Roz Dzelzitisovej v plavkách, ktoré mala oblečené vo fontáne.  (Zdroj: FB/Roz Dzelzitis)

Správanie strážnika označili mnohí užívatelia za diskriminačné. „Pár dní predtým mi to isté povedali v inej detskej fontáne a tiež sme museli odísť. Kedy už všetci pochopia, že aj dievčenské plavky môžu vyzerať takto?“ pýta sa matka.


Čítajte aj: Brunetka si objednala na internete sexi plavky: FOTO čírej pohromy, ktorú nemôže nosiť ani doma


Na Facebooku sa zároveň objavil aj obrázok, ktorý nakreslila jej dcérka a adresovala ho správcovi fontány. Vyjadrila tak, čo cítila, keď musela opustiť miesto plné šantiacich detí iba preto, lebo strážnik má skreslenú predstavu o tom, ako má byť dievča oblečené.  „Nie je to fér, že plavky chlapcov môžu vyzerať ako krátke nohavice, ale plavky dievčat nie,“ odkazuje kompetentným  dievčatko.  

Na snímke kresba sedemročného dievčatka.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke kresba sedemročného dievčatka.  (Zdroj: FB/Roz Dzelzitis)

Skúsenosťou matky sa už zaoberal aj Washington Post. Správca fontány sa za celý incident ospravedlnil a vysvetlil, že k omylu došlo iba preto, lebo ich zamestnanec nerozlíšil, že ide skutočne o odev vhodný na kúpenie. „Zatiaľ ma nikto nekontaktoval, o žiadnom vysvetlení a o ospravedlnení nič neviem,“ uviedla Roz.

Viac o téme: FontánaDiskrimináciaPlavky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu