Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Odborník radí: Toto je najlepšia miestnosť na sex v dome, a nie je to spálňa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Pokiaľ ide o sex, tak podľa odborníka je je jedno miesto v byte či dome, ktoré je najlepšie na jeho realizáciu. Ak si myslíte, že je to kuchyňa, trafili ste správne. Pri milovaní v nej vraj totiž spálite viac kalórií ako napríklad v spálni. Zaujímavé sú aj výsledky štúdií zameraných na sledovanie množstva spálených kalórií, o ktoré prídete počas milovania.

Sex mimo pohodlia spálne označil expert na libidov a menopauzu Shahzadi Harper za skvelú príležitosť, akou si okoreniť vzťah a zároveň spáliť aj nejaké kalórie navyše. Ideálnym miestom je podľa neho kuchyňa. Stôl a doska linky vraj priam lákajú na sexuálne hrátky. Pohŕdať by ste nemali ani obyčajnou stoličkou. "Keď pri sexe sedíte na partnerovi, spálite veľa kalórií," odporúča ženám. 

Odborník radí: Toto je
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Čo sa týka spaľovania kalórií počas sexuálneho výkonu, v súvislosti s tým už boli vykonané viaceré výskumy. Niektoré z nich uvádzajú, že počas 30-minútového intímneho styku viete spáliť až 150 kalórií, čo je približne toľko, koľko stratíte pri 15-minútovom behu.

Fascinujúce ZMENY, ktoré sa dejú s vaším telom počas sexu: Zažívate ich aj vy?

Lenže každý, kto verí, že sex by mohol byť lepšou formou cvičenia ako beh, tak sa mýli. Tím z Univerzity v Montreale počas svojho výskumu porovnal kalórie spálené pri behu a pri sexe. Výsledok potvrdil, že pri behu ich dokážeme stratiť oveľa viac. Ženy spálili v priemere 213 kalórií počas polhodinového behu a muži 276 kalórií. Počas milovania dlhého rovnaký čas spálili muži 101 kalórií a ženy 69, čiže v priemere 3,6 kalórie za minútu. Počet spálených kalórií počas pohlavného styku je značne ovplyvnený aj polohou.  

Viac o téme: SexChudnutieSpaľovanie kalórií
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu