Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Matka príroda sa zbláznila: Prvý letný deň priniesol šokujúcu nádielku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DENVER - Nečakaný snehový príval prekvapil v prvý letný deň americký štát Colorado. V horskom stredisku Steamboat Springs napadlo od piatku takmer 60 centimetrov snehu, informoval cez víkend spravodajský server CNN. Snehové zrážky sú hlásené aj z niektorých oblastí v štáte Montana.

Že je letný slnovrat? Skoro júl? Zdá sa, že matka príroda sa o také veci nestará, píše na svojich stránkach spravodajská stanica CNN o kurióznom snežení v Colorade, ktoré sa nachádza v centrálnej časti USA. Snežiť začalo minulý piatok západne od Denveru v nadmorských výškach nad 2000 metrov. Najviac bola zasiahnutá lyžiarska oblasť Steamboat. Meteorológovia varovali, že zimné počasie môže pokračovať až do nedele.

Meteorológ Gene Norman uviedol, že aj v tejto oblasti je v lete sneženie nezvyčajné. V stredisku Steamboat Springs naposledy takto neskoro snežilo 17. júna 1928. V priemere býva posledným dňom so snehovými zrážkami v tejto oblasti 6. máj. Naopak na Floride vydali úrady na víkend varovanie pred vysokými teplotami presahujúcimi 35 stupňov Celzia. 

Viac o téme: SnehColoradoPrvý letný deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu