Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Dvojica dva roky nemohla poriadne spávať: Keď zistili, čo majú v stene, striaslo ich od hrôzy

Včelár skúma hniezdo Zobraziť galériu (2)
Včelár skúma hniezdo (Zdroj: profimedia.sk)

GRANADA - Španielsky pár sa niekoľko rokov poriadne nevyspal kvôli záhadnému nepríjemnému bzučaniu. Ani len netušili, čo sa skrýva za stenou ich spálne. Nedávno zostali v šoku, keď za ňou objavili obrovský úľ, v ktorom žilo odhadom až 80-tisíc včiel.

Nemenovaná dvojica z mestečka Pinos Puente si dva roky nedožičila poriadny spánok, pretože okolo seba neustále počuli divné bzučanie. Pred pár dňami im už došla trpezlivosť a steny bližšie preskúmali. Boli ohromení, keď za nimi našli obrie včelie hniezdo. Miestny včelár Sergio Guererro odhadol, že bolo domovom pre zhruba 80-tisíc včiel. V priebehu rokov sa úľ nekompromisne rozrastal. 

FOTO Dvojica dva roky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Guerrero nedokáže pochopiť, ako mohli žiť s takýmto obrovským množstvom včiel takmer dva roky. "Trvalo mi sedem hodín, kým som ich všetky bezpečne odstránil a odniesol naspäť do hôr. Celý proces prebehol bez akýchkoľvek problémov," uviedol. 

Včelár zároveň upozorňuje pred neodborným odstraňovaním tohto druhu hmyzu. "Ich profesionálne odstránenie je síce drahé, stojí okolo 1500 eur, ale aspoň vám zaručí, že sa nič nestane. Veľa ľudí to totiž skúša samo a potom na to bolestivo doplatí," dodal Sergio. 

Viac o téme: ŠpanielskoVčelyúľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu