Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šéfkuchár sa lieči na rakovinu, od zamestnávateľa dostal poriadnu ranu pod pás

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Austrálske médiá riešia prípad šéfkuchára, ktorému spoločnosť Urban Orchard Food dala výpoveď v čase, keď bol práceneschopný. Dotknutý a zronený muž sa však našťastie nevzdal a zabojoval o spravodlivosť. A hoci jeho zápas s kompetentnými pripomínal boj s veternými mlynmi a trval pol roka, vyšiel z neho nakoniec ako víťaz.

Chanintorn Siri vyhral spor so svojím bývalým zamestnávateľom a po rozhodnutí Komisie pre spravodlivú prácu je firma Urban Orchard Food povinná zaplatiť mu odškodné vo výške 18 200 austrálskych dolárov (vyše 16 000 eur). Pre onkologicky chorého muža ide o obrovské zadosťučinenie za nespravodlivý a necitlivý prístup, ktorým sa spoločnosť "vyznamenala" ešte vlani v novembri. V tom čase bol Siri hospitalizovaný v nemocnici Concord Hospital kvôli žalúdočným problémom. Po troch dňoch PN-ky mu zavolal šéf, aby mu cez telefón bezcitne oznámil, že s ním končí. 

Šéfkuchár sa lieči na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Môj klient má rakovinu pankreasu. Napriek tomu si plnil svoje pracovné povinnosti a svojho zamestnávateľa včas informoval o tom, že musí zostať tri dni v nemocnici. Je preto nepochopiteľné, že dostal výpoveď v čase, keď bol práceneschopný a hospitalizovaný," povedal šéf kontrolnej komisie Ian Cambridge, podľa ktorého tak išlo o krutý postoj umocnený absolútnym nerešpektovaním ľudskej dôstojnosti. Chanintorna, ktorý v Urban Orchard Food odpracoval dva roky, vykreslila počas pojednávania jej majiteľka Gabrielle Levetteová ako nespoľahlivého zamestnanca. Za rozhodnutím dať mu výpoveď vraj nie je jeho ochorenie alebo pobyt v nemocnici. Dôvodom bola skutočnosť, že vo svojej práci veľakrát pochybil, a preto sa rozhodli vyhodiť ho.

"V jeho pracovných výkazoch sme našli vážne chyby, niekedy zatváral podnik skôr a často meškal," uviedla Levetteová. Tvrdí, že zamestnávateľ vôbec nemal informácie o tom, že Siri trpí rakovinou. Komisia však jej vyjadrenia zmietla zo stola a rozhodla o čiastke, ktorú je spoločnosť povinná svojmu bývalému pracovníkovi vyplatiť ako odškodné.

Viac o téme: RakovinaVýpoveďŠéfkuchárPráceneschopnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu