Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žena chcela spraviť obed a otvorila plechovku s paradajkami: Takmer ju vystrelo od hnusu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PORT AUGUSTA - Plechovka paradajok, ktorú si kúpila istá Austrálčanka v meste Port Augusta, obsahovala dávku nechcených a hlavne nechutných proteínov. Ťahanice s reklamovaním výrobku trvali viac ako sedem týždňov a zákazníčku znechutili ešte viac ako svrček poľný prevaľujúci sa v balení pasterizovaných paradajok.

Na Vicki Cameronovú vykukol po otvorení konzervy s pasterizovanými paradajkami svrček poľný, ktorému už vôbec nebolo do spevu. Mŕtvy chrobák tak nechcene vytvoril proteínovú zložku výrobku firmy Ardmona SPC, ktorá patrí k najstaršej značke výrobcu konzervovaných potravín v Austrálii. Zákazníčka si kúpila plechovku v supermarkete Hawker ešte 19. marca, no naťahovanie sa s výrobcom ohľadom podanej reklamácie trvali až doteraz. "Trvalo im sedem týždňov, kým potvrdili, že chrobák je naozaj svrček. Ako odškodnenie mi ponúkli balenie výrobkov SPC. Celá nepríjemnosť bola uzatvorená až tento týždeň, keď mi prišiel poštou balíček," hovorí Vicki. 

Žena chcela spraviť obed
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Cause Marketing)

Tú nepríjemne prekvapil neprimeraný postoj spoločnosti, ktorá zaujala k celej veci ľahostajné stanovisko. Správala sa podľa nej ako mŕtvy chrobák, presne akého si našla v plechovke. Nález svedčí o tom, že pri výrobe nebola dodržaná dostatočná hygiena. Hovorca firmy Patrick Low má však na celú záležitosť iný názor a v oficiálnom stanovisku vyjadril nad incidentom poľutovanie. Nezabudol pripomenúť, že Ardmona SPC dodržuje potrebné hygienické opatrenia. "Už bola vykonaná urgentná kontrola, aby sme predišli podobným problémom," uviedol. Zostáva len dúfať, že je to tak aj naozaj, pretože o svrčkoch poľných je známe, že žijú v kolóniách.  

Viac o téme: AustráliaSvrčekHnus v jedle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu