Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Natalie (23) pri pozeraní TV prasklo v krku: Hrozivý verdikt lekárov, pozor na to!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

Mladá Natalie Kunicikiová si pri pozeraní filmu natiahla krk, začula však hlasité puknutie. Po pätnástich minútach spánku sa prebrala, pretože nedokázala pohnúť ľavou nohou. Keď sa snažila vstať z postele, neudržala sa na nohách. CT vyšetrenie odhalilo, že prekonala mŕtvicu.

Zdravotníčka Natalie si po večeri strávenom vonku zapla film. Vyzeralo to ako obyčajný večer, až do momentu, kým si neponaťahovala krk. Poriadne jej v ňom totiž zapraskalo. Keďže sa jej to ale stáva pomerne často, príliš sa tým nezaoberala. Po chvíli spánku sa zobudila, lebo chcela ísť na záchod. Vstala a kolísavým krokom sa pokúšala vykročiť. Lenže vôbec nedokázala pohnúť ľavou nohou a spadla na zem.

Orál sa takmer skončil tragédiou: Žena (44) počas orgazmu dostala mŕtvicu

Kunicikiovej kamarát si myslel, že je opitá, ale mladá žena už tušila, že príčinou je niečo vážnejšie. Najprv sa zľakla, že ju niekto v bare zdrogoval, a preto privolala záchranku. "Povedala som im, že som záchranárka a viem, že niečo nie je v poriadku," hovorí Natalie. Krvný tlak aj srdcovú frekvenciu mala veľmi vysokú. Záchranári následne urobili test - pacientka sa musela chytiť svojho nosa a potom záchranárovho prsta. Jej ruka išla nesprávnym smerom, previezli ju preto ihneď do nemocnice. Tam lekári zistili, že dievčina prekonala mŕtvicu a bude musieť podstúpiť okamžitú peráciu. Chirurgovia dokázali napraviť prasknutú tepnu, no nemohli odstrániť krvnú zrazeninu v mozgu. 

Natalie (23) pri pozeraní
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Práve natiahnutie krku spôsobilo prasknutie vertebrálnej artérie. Natalie nefajčí, nepije, mŕtvica nie je v jej rodine obvyklá. Lekári nedokážu presne odhadnúť, kedy sa úplne uzdraví. Znova dokáže hýbať ľavou nohou a chodiť, no nie viac ako päť minút. Kunicikiovú prekvapil najmä fakt, že sama neodhalila, že mala mŕtvicu, hoci má zdravotné vzdelanie. 

Viac o téme: Krvná zrazeninaMŕtvica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu