Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tínedžerka (17) si sama ušila tie najkrajšie šaty na promócie: Páčia sa aj vám?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Ciara Velasco Gan)

MAKATI - Mladej Filipínke sa vyplatili mesiace tvrdej driny, počas ktorých si spoločne so svojou mamou šila šaty na promóciu. Milovníčka umenia a dizajnu originálnym módnym kúskom zaujala celý internet. Dnes dostáva ponuky na zákazky.

Sedemnásťročná Ciara Ganová mala presnú predstavu o tom, aké šaty si chce obliecť na slávnostné ukončenie štúdia. Najala si krajčírku, ktorá jej ich mala ušiť. No predložený návrh sa dievčine nepáčil, a tak sa rozhodla, že si šaty ušije sama. Kúpila dvanásť metrov látky, krinolínu, korzet a Swarowski kryštály. "Mala som na to asi mesiac. S mamou sme šili každý panel sukne jeden po druhom," povedala. 

Maľovanie kvetov trvalo asi päť dní. "Nedávno som znova čítala knihu Tiger Lily, ktorá ma chytila za srdce, preto som sa rozhodla namaľovať oranžové kvety," vysvetlila Ciara.

Tínedžerka (17) si sama
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Ciara Velasco Gan)

Obyčajné kvety ako ruže na šaty nenamaľovala, pretože vraj neodrážajú jej osobnosť. Zato miluje živosť oranžovej a zelenej farby, pretože presne znázorňujú, kým je. Dizajn šiat je postavený na osobnosti ich nositeľky. Smaragdovozelenú zvolila kvôli svojej vášni k rokfordskej fakulte Slizolin zo série Harry Potter. 

Tínedžerka (17) si sama
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Ciara Velasco Gan)

Ganovej spolužiaci o jedinečných šatách netušili. "Keď som prišla na miesto, môj spolužiak sa na mňa dvakrát pozrel, aby sa presvedčil, že to, čo vidí, je skutočné. Myslel si, že moje šaty sú vytlačené z tlačiarne," hovorí tínedžerka. Dodnes nemôže uveriť, že jej umelecký kúsok si vyslúžil toľko pozornosti. Ciara si vraj najviac cení ponuky na zákazky. "Hreje ma pri srdci, keď vidím, koľkým ľuďom sa páči moje umenie," dodala. 

Viac o téme: Šaty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu