Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Profesorka vraj odhalila pravú identitu antikrista: Poznám význam čísla 666!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Profesorka na Cornell University v americkom štáte New York tvrdí, že skutočná identita antikrista je iná a nie je v súlade s jeho opisom uvedenom v knihe Zjavenie Jána. V programe obľúbeného herca Morgana Freemana "Story of God" odhalila význam čísla 666, s ktorým je spájaný diabol.

Podľa profesorky Kim Haines-Eitzenovej je identita diabla odlišná od toho, ako je prezentovaná v jednej z kníh Nového zákona. Diabol je v nej opísaný ako veľký červený drak so siedmimi hlavami, mohutným chvostom a desiatimi rohmi. Táto beštia vraj zničí tretinu Slnka, Mesiaca a hviezd a rúti sa do neba, kde zápasí s Michaelom a anjelmi. Nakoniec je strašidelné monštrum porazené, spútané a hodené do priepasti na tisíc rokov.

Odborníčka na kresťanstvo a judaizmus však tvrdí, že pravým diablom nie je žiadna príšera, ale rímsky cisár Nero. V programe "Story of God" uviedla, že číslo 666, s ktorým je spájaná identita satana, súvisí s cisárom. Toto číslo totiž zodpovedá numerickej hodnote Nerovho mena v hebrejčine. "Súvisí s politickým tvrdením o pôvode zla a o tom, kto je zaň zodpovedný. Číslo 666 ukazuje na Nera, ktorý vládol Rímskej ríši v rokoch 54 až 68 nášho letopočtu," vysvetlila Eitzenová. 

Potenciálna slabina tejto teórie spočíva v tom, že niektoré časti Biblie spájajú s monštrom číslo 616. To by mohlo u mnohých negovať súvislosť s uvedeným cisárom. "Lenže číslo 616 je zasa numerická hodnota mena Nero v latinčine a znie Nero Keiser," konštatuje Eitzenová.

Navyše aj v Liste do Pergama posiela Ján cirkvi varovanie, že satan žije medzi členmi ich zboru a že jeho trón sa nachádza v strede. Rimanmi dobyté kráľovstvo Pergamom v malej Ázii bolo v tom čase hlavným mestom tejto rímskej provincie. Niektorí učenci aj naďalej považovali za svojho Boha Dia alebo uctievali chrám zasvätený rímskemu cisárovi Augustovi.

Viac o téme: NeroDiabolSatanCisár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu