Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Chlapček (†5) dal mame pusu na dobrú noc a išiel do izby: Krátko nato sa stala obrovská tragédia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

LEEDS - Tragédia, ktorá sa odohrala pred rokom v anglickom meste Leeds, je varovaním pre všetkých rodičov, ktorí spokojne trávia večer a nechávajú bez dozoru deti vo svojej izbe. Aj otec a mama päťročného Alexa Clarka si mysleli, že je všetko v poriadku, až do chvíle, kým chlapčeka v jeho izbe nepohltili plamene.

Zverejnením výsledkov vyšetrovania obrovskej tragédie, ktorá sa odohrala 11. februára 2018 v jednom z domov v Leedse, apelujú kompetentní na rodičov, aby nikdy nenechávali svoje deti bez dozoru. V tento deň zhruba pred deviatou hodinou večer totiž iba päťročný chlapec založil vo svojej izbe požiar. "Boli sme dolu s manželom a hrali sme spoločenskú hru. Alex ma krátko po ôsmej pobozkal na dobrú noc a išiel hore za svojimi súrodencami," spomína si matka Emma. 

Horor na dovolenke na Kanárskych ostrovoch: Chlapček (†4) sa len išiel hrať s kamarátmi...

Po chvíli vraj za ňou pribehol osemročný William a jeho o dva roky staršia sestra Jessica. Obaja vystrašene kričali, že ich malý brat založil požiar, keď zapaľovačom zapálil roh knižky. Rýchlo sa šíriace plamene zakrátko pohltili telo Alexa, ktorého sa síce podarilo vytiahnuť z izby von, ale jeho zranenia boli veľmi vážne a po prevoze do nemocnice na druhý deň zomrel. Oheň mu spôsobil komplikované popáleniny a tiež sa nadýchal nebezpečných splodín. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

"Vyšetrenie potvrdilo všetky výpovede svedkov. Príčinou požiaru bol cigaretový zapaľovač, ktorým chlapec zapálil papier, pravdepodobne stranu knihy," uviedol požiarny vyšetrovateľ Jamie Lister. Do príchodu hasičov sa síce snažili požiar uhasiť nielen rodičia, ale aj susedia, lenže chlapcovi to už bohužiaľ nepomohlo. 

Viac o téme: ZapaľovačPožiarOheň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu