Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Profesor v podkroví objavil svoj starý počítač: Zapol ho a nemohol uveriť vlastným očiam

(Zdroj: Twitter/John Pfaff)

NEW YORK - Newyorský profesor si zaspomínal na svoje detstvo zverejnením fotografie tridsaťročného počítača značky Apple. Na veľké prekvapenie zistil, že počítač je stále funkčný. Keď doňho vložil starý herný disk, ponúklo mu to možnosť pokračovať v uloženej hre.

John Pfaff nedávno v podkroví rodičovského domu objavil svoj starý počítač Apple II. Dokonca zistil, že stále funguje! "Musí mať najmenej tridsať rokov. Mám znova desať," napísal na svojom účte na Twitteri. Keď počítač zapol a vložil doň starú disketu, na obrazovke svietila možnosť pokračovať v uloženej hre s názvom "Adventureland" založenej na textových príkazoch určenej pre mikropočítače. Vyšla v roku 1978 a za jej vznikom stojí komiksový autor Scott Adams. 

Okrem hry boli v počítači uložené aj kópie Johnových stredoškolských úloh či list od otca, ktorý mu poslal v roku 1986. Vtedy mal jedenásť rokov a bol v letnom tábore. "Môj otec zomrel takmer pred rokom. Je úžasné dostať sa k niečomu tak obyčajnému, no od neho," prezradil Pfaff. Zastaralý počítač ukázal svojim deťom, ktoré vyrastali na generácii iPhonov. Ich reakcia bola očakávaná. "Najstarší, ktorý má deväť rokov, sa v úžase spýtal, či je to naozaj počítač a potom ukázal na diskety s otázkou, čo to je. Mladšie dvojičky sa len smiali na tom, aké to bolo celé hlúpe," smeje sa John. 

Apple IIe bol tretím modelom tejto série a predávať sa začal v roku 1983. Bol charakteristický používaním veľkých a malých písmen a plne funkčnými klávesmi Shift a Caps Lock. Všetky modely tejto série sa prestali vyrábať v roku 1993. 

Viac o téme: PočítačApple
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu