Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Z batožinového priestoru v lietadle vyliezla desivá hrozba: Pasažieri nedýchali od strachu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/Viral Press)

PEKANBAR - Lietadlo indonézskej spoločnosti Lion Air smerujúce z Pekanbaru do Jakarty malo na svojej palube nevídaného pasažiera. Cestujúci ho spozorovali na plafóne lietadla. Starší pár pri nástupe do lietadla údajne zo strachu pred ním hneď ušiel.

Na záberoch môžeme vidieť, ako sa po batožinovom priestore nad hlavami pasažierov pohybuje jedovatý škorpión dlhý zhruba tridsať centimetrov. Ako sa tam dostal, doteraz nie je známe. "Stlačil som núdzové tlačidlo, no posádka lietadla vôbec nereagovala ani napriek hlasným prosbám o pomoc," prezradil očitý svedok Karil Taslin. Chaotická reakcia, ktorá podľa neho na palube následne nastala, zabránila chyteniu škorpióna. Kým sa totiž cestujúci dohadovali, ako ho chytia, pavúkovec medzičasom zmizol. 

VIDEO Z batožinového priestoru
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Viral Press)

Všetky škorpióny majú jedovaté bodnutia, viaceré druhy dokážu človeka usmrtiť. Vedci na základe videa usudzujú, že v tomto prípade išlo o jedovatého ázijského lesného škorpióna, ktorého ľudia často chovajú ako "domáceho miláčika". 

Neplánované pristátie ruského lietadla: Môže za to cestujúci a jeho šokujúca požiadavka

Spoločnosť Lion Air vo svojom vyhlásení uviedla, že podľa nej išlo skôr o nejaký druh pavúka než škorpióna. Zároveň ubezpečila verejnosť, že týždeň pred letom bola vykonaná kontrola škodcov na palube lietadla. Pavúkovca údajne doposiaľ nechytili. 

Viac o téme: LietadloŠkorpión
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu