Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Matku (30) šikanovali kvôli tehotenskému bruchu: Čakáš 78 detí?!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Instagram/miss.elishab)

MELBOURNE - Tridsaťročná Austrálčanka priznala, že počas druhého tehotenstva dostávala veľa negatívnych reakcií na svoje tehotenské brucho. Ľudia pri pohľade naň vraj srandovali, že musí čakať koňa. Dnes povzbudzuje ženy s rovnakým problémom, aby si takéto posmešky nevšímali.

Elisha Bakesová je matkou dvoch synov. Mladšieho Kaelena porodila len nedávno, vážil zdravých 3,6 kilogramu. Austrálčanka tvrdí, že ju ľudia od 14. týždňa tehotenstva zasypávali negatívnymi poznámkami týkajúcimi sa jej tehotenského bruška.

Jeho fotky pravidelne zverejňovala aj na Instagrame. Množstvo ľudí podotklo, že na také štádium gravidity je jej brucho priveľké. Domnievali sa, že konzumuje príliš veľa jedla a že má nezdravé stravovanie. S pokročilým tehotenstvom sa kritika začala vyostrovať, užívatelia si robili srandu, že Elisha asi čaká 78 bábätiek alebo dokonca koňa. Jej veľké brucho nazvali odporným. 

FOTO Matku (30) šikanovali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/miss.elishab)

"V šiestom týždni som zistila, že som tehotná. V tom čase som prestala dojčiť Kysona a hneď som vhupla do ďalšieho tehotenstva," tvrdí Bakesová. Pretože išlo o jej druhé tehotenstvo, jej bruško sa zväčšilo rýchlejšie, než pri prvom. "Ľudia mi po zverejnené fotografie odkazovali strašné veci, ako napríklad, že je to najväčšie tehotenské brucho, aké kedy videli," spomína. 

FOTO Matku (30) šikanovali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/miss.elishab)

Keď bola v šiestom mesiaci, ľudia sa jej často pýtali, či nemá každú chvíľu porodiť. Elisha často reagovala na negatívne komentáre argumentom, že meria len 161 centimetrov a jej telo má tendenciu zadržiavať vodu. Jej brucho preto vyzeralo oveľa väčšie v porovnaní s jej nízkym vzrastom.

Táto skúsenosť ju priviedla k podpore ostatných žien, ktoré zažívajú rovnakú situáciu. "Myslím, že ľudia si vytvorili istú predstavu o tom, ako vyzerá tehotná žena, na základe vlastných skúseností. Potom, keď vidia ženu, ktorá má väčšie alebo menšie bruško, cítia potrebu okomentovať to," vysvetlila blondínka. 

FOTO Matku (30) šikanovali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/miss.elishab)

Neprajníkov údajne ignoruje v 98 percentách prípadov. Je prirodzene plnších tvarov, preto sa rozhodla, že si svoje tehotenstvo bude naďalej užívať. Neprajníci však neprestali ani po narodení malého Kaelena. Narážali na jeho zdravú novorodeneckú hmotnosť v porovnaní s veľkosťou matkinho brucha, keď ho čakala. Veľa ľudí chcelo vidieť, aký bude chlapček obrovský. Ale nebol.

Podľa Elizabeth komentáre, ktoré žena dostáva počas tehotenstva, výrazne ovplyvňujú jej pocit z vlastného tela. Hormóny sa divoko rozbiehajú a snažia sa prispôsobiť neustálej zmene ženského tela, čo nie je jednoduché. Nepríjemné poznámky preto vyvolávajú negatívny dopad aj na budúcu matku. 

Viac o téme: Tehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu