Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Známu horolezkyňu (†36) zabilo jej hobby: Vôbec pritom nemusela zomrieť

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Gigi Wu)

NEW TAIPEI CITY - Obľúbená horolezkyňa Gigi Wuová sa na sociálnych sieťach preslávila svojimi selfie fotkami z hôr, na ktorých pózovala v bikinách. Toto nezvyčajné hobby sa jej však stalo minulý týždeň osudným a napriek rozsiahlej záchrannej akcii sa nepodarilo mladú ženu zachrániť.

Rodáčka z Taiwanu, tridsaťšesťročná Gigi, milovala lezenie po skalách a každý svoj výstup zavŕšila urobením selfie, na ktorej vždy pózovala v plavkách. Na sociálnych sieťach ju všetci poznali ako "bikini climber". Hovorila, že všetko robila pre to, lebo to vyzerá nádherne. "Za štyri roky som sa odfotila na sto vrcholoch, ale bikín mám iba 97. Takže na troch záberoch sa mi opakujú," uviedla v minulosti. 

FOTO Známu horolezkyňu (†36)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Gigi Wu)

Wuová liezla na vrchol vždy v horolezeckom oblečení a obľúbené bikiny odhalila až pri fotení. Často sa tak dialo v mrazivom počasí, ktoré ju nikdy neodradilo. Posledné pózovanie sa jej však stalo osudným. Minulú sobotu sa ozvala satelitným telefónom záchranárom a informovala ich o tom, že spadla do rokliny v taiwanskom národnom parku Yushan. Lenže rozsiahlu pátraciu akciu skomplikovalo zlé počasie. Premrznuté telo mŕtvej horolezkyne nakoniec našli až v pondelok po 28 hodinách. 

FOTO Známu horolezkyňu (†36)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Gigi Wu)

"Počasie bolo veľmi nepriaznivé. Do akcie sme preto nemohli okamžite nasadiť vrtuľník," informoval šéf hasičov Lin Cheng-yi. Gigi spadla z výšky tridsať metrov. Po páde komunikovala aj s priateľmi. Za normálnych okolností by sa ju podľa záchranárov určite podarilo zachrániť. 

Viac o téme: SmrťTaiwanHorolezkyňaGigi wu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu