Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Tínedžerka (†13) sa ráno zobudila so šedými očami: O tri dni bola mŕtva

Maisie Dicksová Zobraziť galériu (3)
Maisie Dicksová (Zdroj: Facebook/Sharon Stokes)

MERTHYD TYDFIL - Sharon Stokesová z Walesu zdieľa na verejnosti bolestivú skúsenosť. Spolu s manželom prišli o svoju dcéru, ktorá podľahla zápalu mozgových blán. Nešťastnú matku šokoval agresívny a rýchly priebeh ochorenia, dievča totiž zomrelo iba niekoľko dní po tom, ako sa u neho prejavili prvé príznaky.

Mestom Merthyr Tydfil vo Walese otriasa prípad iba trinásťročnej Maisie Dicksovej, ktorá na Nový rok zomrela na zápal mozgových blán. Strata milovanej dcéry zlomila oboch jej rodičov. Matka Sharon Stokesová sa rozpovedala o tom, aký závratný mala choroba priebeh. "Dcéra mi ráno 30. decembra povedala, že sa necíti dobre. Zdalo sa mi, že ma zrazu sivé oči a na tele vyrážku. Okamžite som volala sanitku," spomína si. Dievčine do hodiny sčerneli ruky. Všetko šlo neuveriteľne rýchlo. Lekári zistili, že má meningitídu, ktorá prerástla do septikémie. 

FOTO Tínedžerka (†13) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Sharon Stokes)

Medzi bežné príznaky meningitídy patria horúčka, zvracanie, ospalosť, zmätenosť, silná bolesť svalov a hlavy, stuhnutý krk,  zlá znášanlivosť svetla a vyrážky. Lenže Masie bola ešte deň pred objavením prvých príznakov úplne v poriadku a na nič sa nesťažovala. Po príchode do nemocnice Noe's Ark v Cardiffe ju lekári stabilizovali a uviedli do indukovanej kómy. "Boli sme tam s ňou. Bola stabilizovaná. Napriek tomu nám večer na Nový rok zomrela," povedala zdesená Sharon. 

FOTO Tínedžerka (†13) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Sharon Stokes)

To, čo momentálne prežíva s manželom a ďalšou dcérou, opisuje ako nočnú moru. "Sme stále obklopení jej vecami, sú tu jej vianočné darčeky. Všetko je tak, ako tu nechala. Stále si myslíme, že sa nám vráti. Toto neprajem nikomu, je to strašné," dodala uplakaná žena. 

Viac o téme: MeningitídaZápal mozgových blán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu