Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Policajt to schytal od opitého vodiča! Zbesilé VIDEO má slúžiť ako výstraha

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube/GM Police)

MACHESTER - Britský policajný dôstojník utrpel vážne poranenia pri incidente, ktorý zavinil mladý vodič. Ten sa snažil ujsť preč na ukradnutej dodávke a navyše mal vypité. Zdemoloval pri tom niekoľko áut a skončil za mrežami. Nasledujúce video má slúžiť ako výstraha.

Video z kamery umiestnenej na uniforme policajta zachytáva, ako do neho  narazil 23-ročný Kane O’Connor, ktorý šoféroval Citroën Berlingo. Zostal tak zakliesnený medzi ním a zaparkovaným policajným autom. David Kerr pri tom utrpel ťažké poranenie oboch nôh. Mladík pokračoval v zbesilej jazde, vrazil ešte do niekoľkých áut a dokonca aj do betónovej steny, ktorá sa v dôsledku toho zrútila. 

Policajt to schytal od
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/GM Police)

Incident sa odohral ešte vlani v októbri. Kerr bol desať týždňov práceneschopný a dlho to vyzeralo tak, že jeho kariéra v policajnom zbore sa skončila. O’Connor ukradol dodávku v noci 18. októbra spred miestnej kaviarne a hneď vymenil štátnu poznávaciu značku za falošnú. Na druhý deň ho však Kerr vypátral a chystal sa ho zadržať.

Práve preto sa dal páchateľ, ktorý bol v tom čase pod vplyvom alkoholu, na útek. Po niekoľkých kilometroch zastavil a nechal auto pri ceste. Krátko nato bol zatknutý a odsúdený na štyri roky nepodmienečne za ťažké ublíženie na zdraví, krádež vozidla a nebezpečnú jazdu. Taktiež dostal zákaz tri roky viesť motorové vozidlo. 

Policajt to schytal od
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/GM Police)

Britská polícia tento týždeň zverejnila video z incidentu, aby poukázala na to, aké môže mať takéto nebezpečné konanie následky. "O’Connor sa zachoval mimoriadne bezohľadne, keď svojím autom narážal do všetkého a všetkých, ktorí sa mu ocitli v ceste. Je zázrak, že pri tom utrpel zranenia len jeden človek. Teraz je tam, kde si zaslúži byť - zamknutý za mrežami, kde nemôže nikomu ublížiť," uviedol detektív Terry Macmillian. 

Viac o téme: Šoférovanie pod vplyvom alkoholu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu