Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Anna (24) si s kamarátmi rezervovala krásnu vilu v Taliansku: Prišli o tisíce, TAKTO ich podviedli

Sorrento v regióne Kampánia Zobraziť galériu (2)
Sorrento v regióne Kampánia (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Dvadsaťštyriročná Anna Smithová si spolu s ďalšími desiatimi kamarátmi zarezervovala dovolenkovú vilu v talianskom Sorrente. Za rezerváciu zaplatili 2500 libier (2823 eur), no keď kontaktovali majiteľov, bolo zjavné, že vila neexistuje. Šlo o podvod, ktorý ani zďaleka nie je ojedinelý.

Anna a jej priatelia si zarezervovali krásnu vilu v prímorskom meste Sorrento. Ani vo sne im však nenapadlo, že sa nechajú nachytať. Spojili sa s majiteľmi, ale namiesto toho, aby im poslali webovú stránku, začali partii posielať e-maily. V tom čase ešte nijaké podozrenia nemali. "Poslali nám odkaz na platobnú stránku, ktorej platobná metóda bola veľmi podobná Paypalu, takže sme nemali žiadne pochybnosti," prezradila Anna. 

Turista na dovolenke zašiel do čajovne: Zaplatil za to tisíce eur, pozor na tento PODVOD!

Ako sa ich dovolenka blížila, skupina študentov odoslala pár mailov s otázkami týkajúcimi sa pobytu. Majitelia vily však prestali odpisovať. V tomto momente už bolo evidentné, že niečo nie je v poriadku. Objednávatelia nahlásili prípad stránke, na ktorej sa objavil inzerát, keďže si ale pobyt nerezervovali prostredníctvom nej, jej predstavitelia im oznámili, že nenesú nijakú zodpovednosť. Smithová a jej priatelia teda prišli o svoje peniaze, ktoré si na dovolenku dlho šetrili. 

Anna (24) si s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Tento incident dievčinu na chvíľu odradil od akéhokoľvek rezervovania dovolenkových hotelov či apartmánov. Dokonca priznala, že aj dnes je často voči podobným ponukám paranoidná. Podľa nových dát od britskej banky Barclays by mali byť Briti obzvlášť opatrní pri rezervácii víl v zahraničí. Zistilo sa totiž, že až 37 percent ponúkaných víl v skutočnosti neexistuje. "Možnosť ujsť pred januárovými pochmúrnymi náladami môže znieť atraktívne, ale v rovnakom období sa vo veľkom pripravujú aj podvodníci, ktorých obete sú predovšetkým záujemcovia o slnečné oblasti," vyhlásil Ross Martin, vedúci oddelenia digitálnej bezpečnosti Barclays. 

Viac o téme: DovolenkaPodvodTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu