Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Ľudia žasnú nad úkazom, ktorý sa vytvoril v rieke: To nemôžete obdivovať každý deň

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/AP)

WESTBROOK - Jedinečný prírodný úkaz obdivujú obyvatelia amerického mesta Westbrook v štáte Maine. Na hladine rieky sa tam vytvorila symetrická okrúhla kryha, ktorá domácim pripomína záhadné kruhy v obilí. Meria takmer sto metrov a ľudia čakajú, kedy sa roztopí.

Mrazivé počasie pripravilo pre obyvateľov Westbrooku úchvatné divadlo. Na hladine rieky Presumpscot River sa vytvorila ľadová kryha, ktorá na prvý pohľad pripomína obrovské UFO. Podľa odhadov jeho priemer dosahuje až deväťdesiat metrov. V dôsledku riečnych prúdov sa pomaly otáča proti smeru hodinových ručičiek.  "Niečo také nemôžete obdivovať každý deň," píšu užívatelia na Facebooku. 

VIDEO Ľudia žasnú nad
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/AP)

Mesto zároveň dúfa, že pozoruhodný ľadovec pritiahne viac turistov a podporí miestny biznis. "Ak zavítate do mesta, vyskúšajte niektorú z miestnych reštaurácií," zareagovali pohotovo predstavitelia Westbrooku. Úkaz mnohí prirovnávajú okrem mimozemskej lode ku kryhe, ktorá sa objavila v roku 1987 na švédskej rieke Pite River. Tiež bola súmerne okrúhla a jej priemer dosahoval zhruba 49 metrov. 

Viac o téme: ĽadovecUfo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu