Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chcete vedieť, či vás partnerka podvádza? Ženy s takýmto prstom k tomu majú väčšie sklony

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Zistenia oxfordských vedcov hovoria, že ženy s dlhým ukazovákom majú väčšiu tendenciu spávať s viacerými chlapmi. Dlhý ukazovák je vraj totiž spojený s vyššou hladinou ženského pohlavného hormónu estrogénu v maternici. A ako zistiť dĺžku ženského ukazováku?

Mladomanželia išli na svadobnú cestu, zažili tam pikantný sex: Odvtedy s ním nevedia prestať

Je dôležité podotknúť, že ide o ukazovák na ľavej ruke ženy. Štúdia totiž dokázali, že ak má žena dlhý ukazovák, je veľká pravdepodobnosť, že spáva s veľkým množstvom mužov. Podmienkou však je, že prstenník musí byť zároveň o niečo kratší. Táto „kombinácia“ dĺžky prstov identifikuje zvýšenie ženského pohlavného hormónu, estrogénu, v maternici.

Opakom tohto stavu je zvýšené percento mužského hormónu, testosterónu. Ten má takzvaný maskulinizačný účinok, a tak spôsobuje, že prstenník je dlhší, než ukazovák. Muži s dlhšími prstenníkmi sa dokonca považujú za lepších športovcov.

Eiluned Pearceová z Oxfordskej univerzity uskutočnila výskum, ktorý bol publikovaný v časopise Royal Society Journal. 274 dobrovoľníčkam zmerala dĺžku prstov a tiež odobrala vzorku ich DNA. Tiež ich podrobila psychologickému testu ohľadom kvality vzťahov. Zistila, že ženy s vyšším číslicovým pomerom prstov na ľavej ruke sú impulzívnejšie a svoje vzťahy hodnotia menej priaznivo. „Je to zaujímavé, pretože som predpokladala opak,“ uviedla Pearceová.

Chcete vedieť, či vás
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ženy s dlhším ukazovákom sú viac vyhľadávané mužmi. Pretože vedia, že majú viacej možností, „môže byť toto asociované s nespokojnosťou so svojim partnerom“, čo vedie k tomu, že vyhľadávajú „bočných“ partnerov. Dve hlavné stratégie v sexe sú buď „príležitostné párenie“, inými slovami striedanie sexuálnych partnerov, alebo stratégia „so zameraním na dlhodobý záväzok“.

Ako teda zistite číslicový pomer prstov? Vystrite prsty a pozrite sa na svoju dlaň. Na spodku vášho ukazováku a prstenníku sú s najväčšou pravdepodobnosťou záhyby. Ukazovák by mal mať jeden záhyb, zatiaľ čo prstenník by ich mal viac. Zvoľte si záhyb, ktorý je najbližšie pri dlani. Označte si tento záhyb perom a odmerajte, koľko centimetrov váš prst meria od označeného záhybu po špičku prsta.

Viac o téme: ŠtúdiaUkazovákEstrogén
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu