Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vieme, ako dlho trvá priemerný sex: Slováci, robíte to dlhšie alebo kratšie?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Možno aj vás už niekedy zaujímalo, ako dlho trvá priemerný sex. Najnovší výskum austrálskeho portálu News.com.au sa venoval práve tejto pikantnej problematike. Vedci zistili, že trvanie sexu je u každého páru individuálne, no predsa len o tom rozhoduje jedna maličkosť.

Je ťažké odhadnúť priemerný čas trvania sexu. Meranie priemerného pohlavného styku až po ejakuláciu je preto zložité. Ak sa opýtate viacerých ľudí, nikdy vám nepovedia presné číslo a je veľká pravdepodobnosť, že budú dokonca klamať. Vo všeobecnosti máme totiž pocit, že čím dlhšie, tým lepšie. Najnovšia štúdia skúmala päťsto párov počas štyroch týždňov. Každá dvojica na začiatku pohlavného styku stlačila stopky. Znie to nepríjemne, stlačiť "štart" pri prvom prieniku a "stop" pri ejakulácii. Môže to ovplyvniť náladu aktérov milovania a čas trvania styku nebude tak úplne presný. 

Vieme, ako dlho trvá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Výskumníci porovnali výsledky párov a zaznamenali medzi nimi až 80-násobné rozdiely. Niektoré páry uvádzali trvanie 33 sekúnd, iné zase 44 minút. Je teda evidentné, že žiadny "normálny" čas trvania styku neexistuje. Keď ale výsledky spriemerovali, vyšlo im číslo 5,4 minúty. Sekundárne výsledky navyše dokazujú, že použitie kondómu či obriezka u mužov nemá na čas trvania vôbec žiadny vplyv. Nezáležalo dokonca ani na tom, z akej krajiny páry pochádzali. Jediné rozdiely sa objavili u obyvateľov Turecka, ktorých sex trval okolo 3,7 minúty. Tiež bolo dokázané, že čím starší pár, tým kratší sex. 

Vieme, ako dlho trvá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Prečo sa však bavíme o trvaní? Podľa evolučného výskumníka je najdôležitejšia a najpodstatnejšia časť sexu okamih, kedy spermie preniknú do vagíny. Odborník sa zamýšľa aj nad tým, prečo chlap jednoducho neejakuluje do ženy počas jedného prieniku. "Pretože je zábava ísť dnu a von, dnu a von," hovorí. Je to ako s naším obľúbeným jedlom. Jedno sústo nežujeme desať minút len preto, aby pôžitok trval dlhšie. To by bolo neefektívne a jedlo by sme si zbytočne znechutili. Dĺžka sexu sa však dá ovplyvniť, a to tvarom mužovho penisu. 

Viac o téme: Sex
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu