Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zázračný únik pred smrťou: VIDEO Piloti si nevšimli hroznú vec, 136 ľudí v nebezpečenstve

(Zdroj: YouTube, YouTube/NDTV)

DILLÍ - Na palube bolo 130 pasažierov a šesť členov posádky, keď počas vzletu nastali komplikácie. Piloti leteckej spoločnosti India Air pri rozbehu lietadla zasiahli stenu pri obvode letiska. Lietadlo napriek tomu vzlietlo, pričom obaja tvrdia, že si nič nevšimli. Za nedbalý čin ich čaká vyšetrovanie.

Najhorší zážitok letušky, na ktorý do smrti nezabudne: Zatvárala dvere lietadla, keď zrazu...

Lietadlo leteckej spoločnosti Air India sa rozbiehalo po dráhe v Tiruchirappalli, keď zasiahlo stenu pri obvode letiska. Najšokujúcejšie na tom je, že piloti si údajne nič nevšimli a pokojne pokračovali v odlete. Svojím nedbalým činom dostali do rizika 130 pasažierov aj členov posádky, pretože lietadlo bolo značne poničené. Let trval približne štyri hodiny.

Fotografie lietadla po pristátí zobrazujú na kusy roztrhaný spodok a diery v trupe. Podľa vyhlásenia spoločnosti Air India zamestnanci mohli zaznamenať, že „lietadlo pravdepodobne narazilo do obvodovej konštrukcie letiska“. Vedúci pilot však tvrdí, že všetky systémy v lietadle fungovali normálne. Pôvodne malo lietadlo pristáť v Dubaji, v dôsledku komplikácií núdzovo pristálo v Bombaji.

Na celej skutočnosti je priam neuveriteľné to, že lietadlo bezpečne pristálo a nikomu sa nič nestalo. V miestnych médiách sa o pristáti píše ako o „zázračnom úniku“. Cestujúci boli po príchode do Bombaja presunutí do iného lietadla, ktoré ich dopravilo do Dubaja. Air India oznámila, že dvaja piloti sú v súčasnosti prešetrovaní.

Incident bol nahlásený indickému generálnemu riaditeľstvu pre civilné letectvo, kde sa bude následne vyšetrovať. „Letecká spoločnosť plne spolupracuje,“ uviedol pre miestne médiá dopravca. Minister civilného letectva Suresh Prabhu oznámil, že vláda si vyžiadala nezávislú štúdiu o bezpečnosti letov Air India. „Bezpečnosť cestujúcich je pre nás mimoriadne dôležitá,“ píše Prabhu na Twitteri.

Viac o téme: PilotiLietadlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu