Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Cyklista sa vybral po raňajky: Zásadná chyba! Od policajtov dostal mastnú pokutu na FOTO

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

LOGAN – Polícia v austrálskom Queenslande dala mastnú pokutu mužovi, ktorý telefonoval počas jazdy na bicykli. Týmto varovala ostatných, ktorí zvyknú robiť niečo podobné. Podľa polície je dôležité, aby si cyklisti konečne uvedomili, že podliehajú rovnakým zákonom ako vodiči motorových vozidiel.

Ožratý Slovák (43) spôsobil nehodu troch áut v Rakúsku: Takmer dve promile a zrážka v protismere

V meste Logan na George Street zastavili policajti muža, ktorý telefonoval počas jazdy na bicykli. Jeho cesta na raňajky sa tak poriadne predražila. Pokutový lístok so zaujímavou sumou už koluje po sociálnej sieti ako varovanie pre tých, ktorí si zvyknú vybaviť hovor počas bicyklovania.

Policajti to vinníkovi poriadne zrátali a za telefonát si priplatil 391 austrálskych dolárov (240 eur). Bola mu tiež udelená sankcia v podobe tzv. troch bodov z nedbanlivosti, ktorá platí pre motoristov prichytených s telefónom za volantom.

Cyklista sa vybral po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

„Používanie mobilného telefónu počas jazdy na bicykli alebo dokonca na koni je rovnako trestateľné ako jeho používanie počas jazdy na motorovom vozidle,“ uviedla policajtka Jen Wallisová. „Ak jazdíte po ceste, musíte byť 100 percentne sústredení na jazdu,“ dodala.

Viac o téme: TelefónBicykelPokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu