Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mladík zachytil na FOTO inváziu: Ľudia sú uchvátení, budúcnosť je tu!

(Zdroj: Twitter/MIchael Moran)

MACAO - Fascinujúca fotografia zachytávajúca ulicu v Čínskej ľudovej oblasti Macao nadchýna užívateľov sociálnej siete. Jej autorom je príležitostný fotograf National Geographic Paul Tsui, ktorý ju pomenoval "Invázia". Pri pohľade na záber každý uzná, že ide o viac ako iba priliehavý názov.

Fotografia výstižne zachytáva stretnutie dvoch svetov. Autorovi sa podarilo zachytiť ulicu, kde sa nad ošarpanými a zanedbanými domami dvíha architektonický skvost 47-poschodovej budovy kasína Grand Lisboa Casino. Táto zaujímavo členená stavba pripomína práve z tohto uhla letiacu vesmírnu loď valiacu sa na obytné domy. "Budúcnosť je tu," komentujú mnohí užívatelia Paulov výtvor.

Tsui fotí príležitostne pre National Geographic a tvrdí, že na fotografii nerobil žiadne špeciálne úpravy. "Bola to iba náhoda. Môj hotel bol na vedľajšej ulici. Urobil som veľa záberov z rôznych uhlov a vzdialeností a vybral som ten, ktorý sa mi najviac páči," vysvetľuje fotograf. Pri fotení použil teleskopickú šošovku, aby kasíno čo najviac pripomínalo mimozemskú loď, ktorá útočí na mesto. 

Kasíno bolo postavené v roku 2007, navrhli ho dvaja hongkonskí architekti. Odvtedy priťahuje pozornosť turistov z celého sveta. Podľa niektorých pripomína lotosový kvet, ktorý je súčasťou miestnej vlajky. Mnohí však vidia v tvare architektonického diela asociáciu s bohatou čelenkou karnevalovej tanečnice z Rio de Janeiro, pretože túto oblasť kedysi osídľovali Portugalčania. 

Viac o téme: KasínoInváziaMacao
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu