Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Milionárova dcéra (†15) letela na dovolenku: Nedožila sa jej, zabilo ju jedlo z letiska

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Pätnásťročná Natasha náhle zomrela po tom, ako na palube lietadla spoločnosti British Airways zjedla bagetu. Bola totiž silno alergická na sezam, ktorý sa v nej pravdepodobne nachádzal. Skutočná príčina úmrtia je doposiaľ neznáma, na prípade pracujú koroneri.

Natasha Ednan-Laperousová letela spoločnosťou British Airways z Londýna do Nice. Na letisku Heathrow si kúpila bagetu značky Pret s artičokmi, olivami a tapenádou. Počas letu skolabovala a po prevoze do nemocnice vo Francúzsku zomrela. Za jej smrť môže s najväčšou pravdepodobnosťou nedostatočné označenie alergénov na produkte. 

Tínedžerka (†15) si dala kebab, potom išla nakupovať: O pár hodín bola mŕtva

Tragický prípad sa odohral ešte v júli 2016, no oficiálne vyšetrovanie sa začne až teraz. Bude sa na ňom podieľať Natashina rodina a manažéri spoločnosti Pret. "Je to každodenný boj a tá bolesť je neznesiteľná. Všetko, čo povieme alebo urobíme, je pripomienkou, že s nami už nie je. Jej prázdna izba, školská uniforma v jej skrini, jej plná taška zbalená na dovolenku v Nice, ktorú nikdy nevybalila," opisuje stratu svojej dcéry Laperousovej otec Nadim, ktorý vlastní sieť obchodov s hračkami. 

Milionárova dcéra (†15) letela
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Vypočutá bude celá Natashina rodina aj zamestnanci British Airways, ktorí tínedžerke poskytli prvú pomoc a snažili sa ju zachrániť. "Veľmi nás zarmútilo, keď sme sa dopočuli o tragickej smrti mladého dievčaťa. Rodine a jej blízkym želáme úprimnú sústrasť," vyjadril sa hovorca spoločnosti Pret. "Oznámenia o alergénoch v našich výrobkoch berieme veľmi vážne. Aj naďalej sa budeme snažiť urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme pomohli koronerom zistiť skutočnú príčinu smrti tínedžerky," prisľúbil hovorca.

Viac o téme: TragédiaLetiskoSmrťAlergia na potraviny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu