Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Anorektička Kristina (26) váži úbohých 17 kg: Pri pohľade na jej telo sa zhrozíte

(Zdroj: profimedia.sk)

BARNAUL - Ruska Kristina Karyaginová šokuje tým, ako vyzerá a že ešte vôbec žije. Roky totiž nejedla nič iné, než jeden banán alebo jablko za deň, v dôsledku čoho dnes váži toľko, ako malé dieťa. Lekári ju upozornili, aké dôležité je uvedomiť si vážnosť jej stavu. Podľa ich názoru je dokonalou adeptkou na herečku v hororovom filme.

Kristina váži neuveriteľných 17 kilogramov. Je ľahšia než ľudia, ktorí v minulosti podľahli anorexii. Pri váhe 18 až 25 kg u dospelého človeka už zlyhávajú životne dôležité vnútorné orgány. Všetko sa začalo na strednej škole, kde Karyaginová prestala správne jesť. Denne nezje viac než jeden kus ovocia. Cíti sa preto permanentne slabá a nedokáže už poriadne stáť ani na nohách. Odborníci ju varovali, že ak svoje stravovacie návyky nezmení čím skôr, do roka ju čaká smrť. Niektorí dokonca podotkli, že by mohla hrať "oživlú mŕtvolu v horore". 

Bývalá anorektička a televízna hviezda reality šou Maria Kokhno začala kampaň na pomoc Ruske ešte predtým, než bude neskoro. Využila pritom svojich 520 000 fanúšikov, ktorých má na Instagrame, aby sa zapojili do kampane spolu s ňou. "Viem, aké to je, keď si niekto položí pred seba jedlo, ale nedokáže ho zjesť. Aj keď si uvedomujete, že vás to zabíja, neviete začať jesť," hovorí Maria, ktorá požiadala svojho bývalého špecialistu, doktora Yana Golanda, aby Kristine zadarmo pomohol.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Миллион вопросов за что ? почему именно я это пережила анорексию? Почему оказалась на доме 2, теперь мне все ясно .....я должна была пройти через весь этот ад , чтобы потом помогать людям сначала через музыку ,а сейчас вы мне помогли всем миром дать шанс Кристине -выжить! (благодаря проекту вы обо мне узнали и помогли собрать деньги ) !!!!!!я в ногах у каждого , кто оказал помощь .....у Кристины последний шанс -ее вес 17 кг ......ее мама в отчаянии ,как и я ....но Ян Голанд обещал помочь !!!!! Я надеюсь на вашу моральную поддержку сейчас сижу пишу в том самом кабинете , где когда -то лежала на диване под одеялом сама ,сейчас передо мной на этом диване -Кристина ....по ту сторону жизни (Умирает от холода хоть 30 градусов и 3 одеяла )с ней сидит мамочка ,а 2 года назад рядом со мной сидела тогда моя мама ,моя Оленька )в таком же полном отчаянии ! Берегите себя, своё здоровье и своих близких!!

Príspevok, ktorý zdieľa ☆゚KO᙭ᕼO ᗰᗩᖇIᗩ ☆゚ (@marynova888),

Kokhnovej kampaň pomohla pre ňu vyzbierať v prepočte vyše 12-tisíc eur, a tak sa môže Karyaginová spolu so svojou mamou Marinou vydať do Nižného Novgorodu kvôli liečbe. Goland verí, že ešte nie je neskoro a pacientka sa dokáže vyliečiť. Už počas druhého dňa liečby vraj dokázala zjesť aj niečo iné než ovocie.

"Nemohla som uveriť, že vidím svoju dcéru jesť kašu (jedlo z varenej pohánky, pozn. red.)," priznáva Marina, ktorá dúfa v šťastný koniec príbehu svojej dcéry. 

Viac o téme: AnorexiaAnorektičkaKristina karyagina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu