Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ako dosiahnuť ploché brucho aj bez cvičenia: Stačí dodržiavať tieto rady a úspech je zaručený

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Tuk v brušnej dutine je ten najproblematickejší, pretože nevyzerá vôbec esteticky. Existujú však ľahké riešenia, ktoré sú na dosah všetkým, a ktoré pomôžu znovu získať ploché brucho, píše taliansky denník Corriere della Sera.

Používajte čo najmenej soli

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odporúča neprekračovať dennú dávku päť gramov. Ak konzumujeme viac soli, zadržuje vodu a budeme nafúknutejší. Najlepší spôsob, ako sa zbaviť zvyku dosoľovať pokrmy, je odstrániť zo stola solničku. Takisto sa vyhýbajte hotový jedlám, ktoré obsahujú veľa soli a používajte čo najviac čerstvých potravín. 

Ako dosiahnuť ploché brucho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Nežuvajte žuvačky

Niektorí ľudia žuvajú zo stresu a preto, aby nemali takú veľkú chuť na jedlo. Táto taktika ale môže mať nepríjemný vedľajší účinok - nafukuje brucho. Všetci prehĺtame vzduch, keď žujeme, ale množstvo prehltnutého vzduchu je rozhodne vyššie u toho, kto má rád žuvačky. Tie bez cukru obsahujú okrem iného sorbitol, ktorý prispieva k fermentácii v črevách. 

Nejedzte s otvorenými ústami

Jesť s otvorenými ústami nielenže nesvedčí o dobrom vychovaní, ale zároveň pritom prehltneme rovnaké množstvo vzduchu ako jedla a brucho sa tým pádom nafúkne. 

Tuk v oblasti brucha je ten najnebezpečnejší: Toto vám hrozí, ak sa ho nezbavíte

Nechajte si skontrolovať hormóny

K vedľajším účinkom hormonálnej dysfunkcie môže patriť aj nafúknuté brucho. Okrem iného je jedným z najväčších problémov, na ktorý sa sťažujú ženy v období menopauzy. Samozrejme nemôžu na tom byť rovnako ako keď mali dvadsať, ale môžu si aspoň nechať skontrolovať, či majú hladinu hormónov zodpovedajúcich ich veku. Správna strava a cvičenie sú najlepšou metódou, ako si zaistiť optimálnu rovnováhu hormónov. Aj táto porucha spôsobuje nafúknutie brucha. Vyhnúť sa tomu môžeme stravou bohatou na vlákninu. 

Ako dosiahnuť ploché brucho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Chronická zápcha

Aj tento stav môže viesť k nafuknutiu brucha. Vyhnúť sa tomu môžeme konzumáciou stravy bohatej na vlákninu. 

Pozor na tieto potraviny

Hlúbovité rastliny ako kapusta, kel, karfiol, reďkovka, brokolica, čínska kapusta, chren či repa patria k najzdravšej zelenine, ale bohužiaľ aj nafukujú brucho. Spôsobujú črevnú plynatosť, a preto keď už ich nechcete vyradiť zo svojho jedálnička, jedzte ich aspoň s mierou. Takisto sa vyhýbajte hotovým jedlám, ktoré ob

Dostatok spánku

Spite dostatočne dlho, pretože nedostatok spánku vedie k tlstnutiu a je pravdepodobné, že prebytočný tuk skončí priamo vo vašom bruchu. 

Ako dosiahnuť ploché brucho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Myslite na to, čo pijete

Dávajte si pozor na mlieko a sýtené nápoje. Pohár mlieka pred spaním nie je dobrý nápad, pretože mnohí ľudia majú problémy ho stráviť. Pite najmä vodu. 

Misa s ovocím

Dajte si na stôl misu s ovocím. Ovocie ako čerešne, jablká alebo pomaranče sú bohaté na quercetín, ktorý pomáha znižovať zápal v bruchu. 

Okoreňte si život

Fenikel, mäta prieporná či zázvor majú upokojujúci vplyv na brucho, pretože urýchľujú trávenie. A rýchlejšie trávenie znamená ploché brucho. Mäta znižuje množstvo vzduchu v žalúdku, zázvor zas pomáha pri nevoľnosti a zápalu. Fenikel je diuretický a je nápomocný, aby naše telo nezadržovalo vodu. 

Ako dosiahnuť ploché brucho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Obmedzte pitie piva

Často počúvame o pivnom bruchu a hoci neexistujú spoľahlivé dôkazy, že pivo nafukuje brucho, nie je pochýb o tom, že je tento nápoj nabitý kalóriami. Naviac alkohol môže viesť k väčšiemu množeniu žalúdočných baktérií, ktoré vyrábajú plyn. 

A chcete mať ploché brucho okamžite? Postavte sa vzpriamene! Napriamenie chrbtice totiž predlžuje celé telo a vyzeráme tak vyšší. 

Viac o téme: Ploché bruchoNafukovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu