Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Robotníci rozkopali betón a ostali zdesení: VIDEO toho, čo spod neho vyliezlo

(Zdroj: Youtube/XxL3THALxX)

ŤIANG-SI - Video zachytáva desiatky potkanov, ktoré utekajú z budovy po tom, ako ich robotníci vykopú spod betónových podláh. Zábery pochádzajú z čínskej provincie Ťiang-si. Robotníci údajne vykonávali opravárenské práce a o hlodavcoch nemali tušenie.

Pracovníci objavili niečo, čomu sa hovorí hniezdo potkanov. Nájdené krysy boli podľa záberov rôznych tvarov a veľkostí. Je tiež evidentné, že ide o hnedé potkany, teda najrozšírenejší a rýchlo sa množiaci druh. Tento druh kolonizoval takmer všetky časti sveta. 

Ich prispôsobivosť bola dokázaná nedávno, keď poľnohospodár objavil potkana, ktorý sa živil výhonkom sóje rastúcim z jeho tela. Muž potkana neskôr aj natočil na video. To ukazuje, že potkan je v obrovských bolestiach a zápasí s rastom sójového výhonku. Nepokúšal sa dokonca ani utiecť, keď sa ho ľudia dotýkali v snahe zistiť, ako k tomuto javu došlo. Je možné, že sa stal obeťou nemiestneho žartu. Do úvahy ale pripadá aj možnosť, že hlodavcovi spadlo semeno sóje do otvorenej rany a to spôsobilo podivuhodný úkaz. 

"Je to zázrak. Hoci rastlina rástla v oblasti blízko krku, nedošlo k poškodeniu mozgu," hovorí profesor Siddiqui. Poľnohospodárovi sa napokon podarilo odstrániť výhonok z potkanovho chrbta. 

Viac o téme: ČínaPotkan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu