Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Nočná mora každého muža: Hasičovi (54) museli amputovať penis, podcenil drobnú vyrážku

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

BRISTOL - Neil Walker z Veľkej Británie zverejnil svoj príbeh, aby varoval ostatných mužov pred podobným osudom. Podcenil totiž príznaky rakoviny penisu, v dôsledku čoho oň prišiel. Všetko mohlo byť pritom inak, keby skôr vyhľadal pomoc špecialistu.

Čo začalo ako "neškodná" vyrážka, zmenilo Neilovi navždy život, keď mu v septembri 2014 diagnostikovali rakovinu penisu. Doktori mu najprv predpisovali rôzne krémiky, ktoré mali vyliečiť čudné zafarbenie jeho genitálií. Nepomohli a Walker sa dožadoval ďalších testov, pretože tušil, že problém je oveľa vážnejší. 

FOTO Nočná mora každého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Bohužiaľ mal pravdu, keď sa ukázalo, že ide o rakovinu. Lekári mu následne museli amputovať špičku penisu. Neskôr mu z kože z nohy vytvorili novú, lenže rakovina sa medzičasom rozšírila do lymfatických uzlín v rozkroku, tak mu museli odstrániť aj tie. No a vlani v auguste rakovina opäť napadla orgán, a tak musel Neil v marci tohto roka podstúpiť jeho úplnú amputáciu. Teraz varuje ostatných mužov, aby sa dozvedeli viac o tejto vzácnej forme rakoviny. 

"Najprv sa mi na konci penisu objavila vyrážka. Užíval som steroidný krém, pretože nikto nepredpokladal, že ide o niečo vážne. Môj stav sa však nezlepšoval, a tak som vyžadoval ďalšie vyšetrenie. Tie nakoniec ukázali, že mám rakovinu," hovorí bývalý požiarnik. 

FOTO Nočná mora každého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Amputácia pohlavného údu natrvalo poznačila jeho intímny život, ale aj ten bežný. Teraz musí močiť cez dierku v tele, ktorú mu chirurgovia spravili za semenníkmi. "Pripadám si ako vykastrovaný. Keby som zašiel k špecialistovi skôr, mohol som ešte stále mať svoj penis," povedal Walker. Mužov nabáda k tomu, aby sa necítili trápne a aj so sebemenším podozrením zašli k lekárovi a nechali sa vyšetriť. Pretože práve to môže predstavovať rozdiel medzi záchranou a stratou vašich genitálií. 

Viac o téme: RakovinaAmputáciaPenis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu