Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Študentka (25) si myslela, že má rakovinu: Lekár ju dorazil úplne inou diagnózou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DUBLIN - Študentka z Írska navštívila lekára s podozrením na rakovinu. Doktor jej tvrdenie vyvrátil a oznámil jej, že je v 37. týždni tehotenstva. Napriek tomu, že tehotenské testy to dvakrát vylúčili, pár týždňov od návštevy v nemocnici porodila svoje prvé dieťa.

Dnes už dvadsaťpäťročná Laura Molloyová sa pred pár rokmi začala cítiť čudne a slabo. Bola nafúknutá a opúchali jej ruky a nohy. Bála sa, že trpí rakovinou v konečnom štádiu. U lekára sa však dozvedela šokujúcu správu. Bolo jej oznámené, že len pár týždňov ju delí od pôrodu.

Nevykazovala pritom nijaké zjavné príznaky tehotenstva, žiadnu rannú nevoľnosť ani meškajúcu menštruáciu. Pohyby dieťatka necítila preto, lebo plod sa vyvíjal za placentou. Dokonca si urobila dva tehotenské testy, pričom oba vyšli ako negatívne. Menej ako mesiac po návšteve lekára študentke filmu praskla plodová voda a porodila svojho prvého synčeka Finna. 

Manželia sa štyri roky snažili o dieťa: Gynekologička zistila, kde bola chyba, a ostala v šoku

"Keď ma vyšetroval lekár, myslela som si, že hľadá nádor. Vlastne som bola zmierená s tým, že mám rakovinu a umieram. Ale potom mi povedal, že som tehotná," opisuje udalosti z ambulancie Molloyová. Zdravotná sestra jej vysvetlila, že hormón, ktorý potvrdzuje tehotenstvo, sa za ten čas z jej tela už vyplavil. To bol dôvod, prečo tehotenské testy ukázali negatívny výsledok.

Laura je so svojím priateľom Lukom od roku 2015 a jej tehotenstvo na ich vzťahu nič nezmenilo. Horšie to už bolo s Laurinými rodičmi, ktorí dcérino tehotenstvo neprijali vôbec dobre. Teraz sú už z nich trojnásobní starí rodičia. 

Viac o téme: Tehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu