Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Loď, ktorú obklopuje poriadna záhada: Zmizla pred 9 rokmi, na povrch vyplávali prekvapujúce detaily

Nikto po nej nepátra Zobraziť galériu (2)
Nikto po nej nepátra (Zdroj: Facebook/Yangon Police)

MJANMARSKO - Rybárov plaviacich sa blízko pobrežia Mjanmarska šokoval pohľad na nákladnú loď bez posádky. Miestne úrady už začali vyšetrovanie, ktoré zatiaľ objasnilo iba to, z akého dôvodu zostalo plavidlo prázdne. Stále však nie je jasné, prečo sa k nemu nikto nehlási.

Spustnutá a opustená loď, ktorú našli rybári približne desať kilometrov od Mjanmarska minulý týždeň, zamestnáva miestne úrady. Ich vyšetrovanie už čiastočne odhalilo záhadu, ale odpovede na všetky otázky zatiaľ nedostali. Počas prehliadky bolo zistené, že sa na lodi pomenovanej Sam Ratulangi PB 1600 nenachádza ani tovar, ani žiadni ľudia.

Loď, ktorú obklopuje poriadna
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Yangon Police)

Záhada zmiznutej lode z 18. storočia trvá doteraz: Po plavbe smrti sa pravidelne zjavuje

Loď, ktorá sa plavila v oblasti Martabanského zálivu, vyrazila podľa dostupných informácií na poslednú oficiálnu cestu v júni 2009. Deväť rokov bola považovaná za stratenú, ale ako sa najnovšie zistilo, minulý mesiac sa vraj plavila z Jakarty do Bangladéša, kde ju mali rozobrať. Ďalej vyšlo najavo, že trinásťčlenná posádka musela kvôli nepriaznivému počasiu plavidlo opustiť, odpojiť ho od remorkéra a odplávať na ňom. Neskôr bol približne 80 kilometrov od mesta Rangún nájdený aj remorkér s indonézskou posádkou na palube. Jej členovia tvrdili, že z Jakarty vyplávali 13. augusta, ale búrka ich donútila, aby nákladnú loď 26. augusta opustili.

Loď, ktorú obklopuje poriadna
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Yangon Police)

Odvtedy bol Sam Ratulangi PB 1600 vážiaci 26 500 ton unášaný morskými vlnami. Vyšetrovanie záhadného prípadu pokračuje a doteraz nie je známe, prečo loď nikomu nechýba a nehľadala ju ani posádka.

Viac o téme: LoďMjanmarskoZáhada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu