Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Rusi sú mimoriadne zmätení z toho, čo vyplavilo more: Záhadná príšera bez hlavy

Neznámy živočích Zobraziť galériu (3)
Neznámy živočích (Zdroj: Youtube/The Hidden Underbelly 2.0)

KAMČATKA - Na východné pobrežie Ruska vlny vyplavili záhadnú, obriu, chlpatú príšeru. Zdalo sa, že toto masívne stvorenie má chvost alebo dlhé chápadlo a rúrkovité vlasy alebo kožušinu. Nemalo nijakú viditeľnú hlavu. Miestni obyvatelia boli z objavu mimoriadne zmätení.

Obyvatelia žijúci na východnom pobreží Ruska špekulovali, že ide o bizarnú pravekú pamiatku zaniknutého vlčieho mamuta, ktorá bola doposiaľ schovaná hlboko pod hladinou vody. Podľa nich sa v dôsledku vysokých teplôt uvoľnila z bahna na dne a vyplávala tak na hladinu. 

VIDEO Rusi sú mimoriadne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/The Hidden Underbelly 2.0)
 

VIDEO Na pláž vyplavilo tajomného tvora: Raz sa vráti a bude desaťkrát väčší!

Podľa The Siberian Times bolo neidentifikovateľné monštrum príliš ťažké, aby ho miestni obyvatelia na polostrove Kamčatka presunuli na iné miesto. Budú zrejme pri tom potrebovať rýpadlo, pretože časť živočícha je zakopaná v piesku. Námorný vedec Sergej Kornev z Výskumného ústavu rybárstva a oceánografie tvrdí, že vyplavený kus je časť veľryby. "Vplyvom mora, času a rôznych zvierat veľryby zmenili svoj tvar do bizarných podôb," tvrdí. 

VIDEO Rusi sú mimoriadne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/The Hidden Underbelly 2.0)

Ľudia stále špekulujú o pôvode neznámeho tvora. Niektorý z nich konštatoval, že môže ísť o globstera. Tento termín sa prvýkrát použil v roku 1962, kedy more v Tasmánii vyplavilo záhadnú mŕtvolu živočícha. Globster na prvý pohľad vyzerá ako veľká chobotnica, ale v jeho tele môžu byť aj kosti či plutvy. Iný názor zase znie, že ide o zvyšky tiel rýb a ostatných morských živočíchov, ktoré sa časom rozpadli a vytvorili tento bizarný útvar.

Viac o téme: RuskoZáhadné monštrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu