Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Experti odhalili, ktorá flirtovacia technika na zoznamke skutočne zaberá: A TOMUTO sa zas vyhnite!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ANN ARBOR - Online dating sa stáva čoraz populárnejšou metódou pri hľadaní partnera. Odborníci naviac zistili, že online flirtovacie techniky skutočne existujú. Neodporúčajú používanie typických fráz alebo naopak príliš dlhých správ hneď na začiatku konverzácie. Čo je teda tajomstvom správneho flirtovania cez internet?

Existujú mnohé internetové zoznamky, na ktorých si dnes človek môže nájsť partnera. V takomto širokom spektre je ťažké vyniknúť ako jedinečná osobnosť. Sociológovia z Univerzity v Michigane analyzovali zvyky týkajúce sa písania správ medzi viac ako 186 700 mužmi a ženami, ktorí využívali zoznamovacie stránky. Zistili, že existujú isté techniky, ktoré sa zdajú byť oveľa lepšie a efektívnejšie pri získavaní záujmu než ostatné. 

Ženáč (42) si chcel užiť, touto SELFIE lákal ženy: Ale ten detail v pozadí, FUJ, nehanbíš sa?!

"Údaje z online zoznamiek nám dávajú prehľad o stratégiách, ktoré ľudia používajú pri hľadaní partnerov," hovorí autorka výskumu Elizabeth Bruchová. Skúmaní boli jedinci prevažne z Chicaga, New Yorku, Bostonu a Seattlu. Výskum dokázal, že iba na 23 percent správ ľudia dostali odpoveď. Za všetko môže bežná chyba, ktorú ľudia pri naväzovaní známostí na internete robia. Podľa výskumov boli správy žien určené atraktívnym a žiaducim mužom oveľa dlhšie než zvyčajne. Viac sa totiž zamýšľali nad tým, čo a akým spôsobom napísať, aby uspeli. Odborníci ale zistili, že ich šance na odpoveď boli úplne rovnaké, ako pri písaní kratších správ. Iba u mužov zo Seattlu sa zaznamenalo, že pri písaní dlhších správ dostávali aj dlhšie odpovede. Výsledky napokon dokázali, že kľúčom k nájdeniu novej známosti je vytrvalosť. 

Experti odhalili, ktorá flirtovacia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Aj keď je miera odpovedí nízka, 21 percent ľudí, ktorí sa správajú vytrvalo, dostanú odpovede aj od ľudí, ktorí sú podľa ich názoru mimo ligu," tvrdí Bruchová. Tiež záleží na tom, ako sú správy písané. Príliš pozitívne správy vraj nemajú taký úspech, ako správy s uvoľneným a realistickým prístupom. Autorka štúdie tiež konštatuje, že tieto poznatky sa nedajú aplikovať na každého človeka rovnako. "Výsledky odzrkadľujú celkovú situáciu na veľkých zoznamkách. Ale používanie nesprávnej techniky na veľkej zoznamke môže naopak znamenať správnu techniku na menšej stránke," dodáva. 

Viac o téme: FlirtovanieZoznamkaOnline dating
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu