Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Jete tento POKRM na raňajky? Zvážte to, môže sa stať, že kvôli nemu neprejdete drogovým testom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ST. PETERSBURG - Na prvý pohľad vyzerajú neškodne, no v skutočnosti sa môžu postarať o veľké nepríjemnosti. Reč je o potravinách obsahujúcich napríklad mak. Tie totiž môžu spôsobiť, že neprejdete drogovým testom. Na vlastnej koži sa o tom presvedčila žena, ktorej lekári po zjedení makovej žemle tesne pred pôrodom našli stopy ópia v krvi.

Znie to trochu strašidelne, ale k podobným situáciám môže dôjsť skutočne veľmi ľahko. Podľa denníka Tampa Bay Times za všetko môžu semená maku. Kvet maku totiž obsahuje ópium a v semenách je preto možné niekedy nájsť stopy morfínu. Tie vás nedokážu "nadrogovať", no citlivejší test dokáže odhaliť ich prítomnosť vo vašom tele, a to vám môže spôsobiť problémy. 

Jete tento POKRM na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Na vlastnej koži to v apríli zažila Elizabeth Edenová z amerického Marylandu, ktorá bola v tom čase tesne pred pôrodom. Na raňajky zjedla žemľu s makovými semiačkami a išla do práce. Neskôr dostala kontrakcie a bola prevezená do nemocnice. Tam jej sestrička oznámila, že sa v jej krvi nachádzajú opiáty. Elizabeth lekárom povedala o makovej žemli a požiadala o opätovné testovanie. 

Veľmi záleží na tom, v ktorú hodinu jeme: Dodržiavajte tento REŽIM a schudnete viac!

Lekári to však odmietli a pacientku nahlásili štátnym úradníkom. Pre Edenovú to bol veľmi traumatizujúci zážitok. Pozitívny drogový test znamenal, že jej novonarodená dcérka musela v nemocnici ostať sama, aby ju lekári mohli niekoľko dní sledovať. Našťastie sa rýchlo zistilo, že za pozitívny výsledok drogového testu čerstvej mamičky skutočne môže žemľa s makom. V priebehu posledných rokov bolo zaznamenaným niekoľko podobných prípadov. Mak nie je jediná potravina, v dôsledku ktorej môže test človeka vyhodnotiť ako drogovo pozitívneho. Za podobné látky sa považujú aj lieky proti chrípke a nachladnutiu, pitie Tonicu či pasívne fajčenie marihuany.

Viac o téme: RaňajkyDrogyMakOpiát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu