Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mladík sa na záchode polhodinu hral s mobilom: Potom sa pozrel pod seba a zdesil sa

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Muhammad Adnan)

GUANGDONG - Istému Číňanovi museli operovať neprimerane veľký rektálny prolaps, ktorý ho nepríjemne prekvapil po dlhom vysedávaní na toalete, kde si krátil čas hrami v mobile. Veľkosť nálezu trčiaceho z konečníka ho donútila okamžite vyhľadať lekára. Odborníci zverejnením prípadu varujú ostatných, aby nepodceňovali ani najmenšie prolapsy konečníka.

Mladík si až po polhodine sedenia na záchode všimol, že mu z hrubého čreva vytŕča prolaps veľkosti lopty a visí mu z konečníka. Bol totiž príliš zaneprázdnený hraním sa na mobile. Po tom, ako vyhľadal lekársku pomoc, ho okamžite hospitalizovali v nemocnici Sun Yat-sen University, kde následne podstúpil operáciu hrubého čreva. 

Neuveríte, čo si mladík (26) strčil do zadku: Ešte vtipnejšia je historka, ako sa to tam dostalo​

"Tento pacient mal problémy so stolicou už od svojich štyroch rokov. Najskôr trpel menšími prolapsami, ktoré mu vždy zmizli a on si myslel, že je to v poriadku," uviedol ošetrujúci lekár Su Dan. A práve to bola obrovská chyba, ktorú robia viacerí pacienti s touto diagnózou a neskôr preto často končia s inkontinenciou stolice. Toto, našťastie, nebol prípad tohto pacienta. 

Mladík sa na záchode
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Muhammad Adnan)

Prolaps konečníka sa najčastejšie objavuje u ľudí trpiacich chronickou zápchou, ktorí musia stolicu zo seba doslova vytláčať. Prejavujú sa aj u žien po náročných pôrodoch, keď im ochabne panvové svalstvo. Telo však vždy vydáva skoré varovné signály a ich riešením sa dá vyhnúť viacerým problémom.

Najskôr sa totiž prolapsy objavujú iba občas a miznú samé, čo väčšinou pacientov upokojí. Lenže neskôr je ich výskyt častejší a postupne sa zväčšujú. Takže už pri prvých príznakoch je dobré absolvovať vyšetrenie hrubého čreva a zistiť, čo je ich príčinou. Niekedy sú to chirurgicky odstrániteľné vnútorné hemoroidy alebo polypy. Opakujúce sa prolapsy spojené s krvou v stolici však môžu signalizovať zhubný nádor hrubého čreva.  

Viac o téme: ČínaZadok KonečníkProlaps
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu