Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na jar o 7:30 ráno by ste mali robiť túto vec: Najlepší čas, keď chcete...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZÜRICH - Vedci odhalili, kedy je ten najlepší čas na sex, ak chcete splodiť dieťa. Tvrdia, že spermie majú svoje vlastné 24-hodinové interné hodiny a najpotentnejšie sú v skorých ranných hodinách. Toto zistenie môže zlepšiť prirodzenú plodnosť.

Páry, ktoré sa snažia o splodenie dieťaťa, by mali mať sex pred pol ôsmou ráno v jarných mesiacoch, tvrdí výskum. Podľa vedcov z Fakultnej nemocnice Zürich sú spermie v najzdravšej forme a dosahujú správnu veľkosť práve na jar, a to v skorých ranných hodinách. Experti na celom svete privítali výsledky štúdie, varujú však, že s novozistenými faktami treba pracovať opatrne.

Na jar o 7:30
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Experti analyzovali vzorky spermií  7068 mužov vo veku od 25 do 40 rokov. Skúmali koncentráciu spermií, progresívnu hybnosť a normálnu morfológiu. "Ranné semeno, ktoré je vyššej kvality, by mohlo byť prostriedkom na zlepšenie prirodzenej plodnosti," uviedla vedúca autorka výskumu Brigitte Leenersová. Vzorky semien zozbierané počas marca, apríla a mája mali v sebe najväčšiu koncentráciu spermií. Výrazné poklesy boli zaznamenané v lete.

Na jar o 7:30
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Štúdiu vykonali vedci z dôvodu neustále sa zvyšujúcej neplodnosti. Práve nízka kvalita spermií je najčastejším faktorom neplodnosti u mužov. Netreba sa však spoliehať ani na skorý ranný sex a keď sa párom nedarí dlho počať, je potrebné vyhľadať lekársku pomoc. 

Viac o téme: ŠtúdiaSexPočatieSplodenie dieťaťa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu