Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Američanom dali jednoduchý TEST, v ktorom absolútne zlyhali: Zvládli by ste ho vy?

Keby hlúposť kvitla... Zobraziť galériu (3)
Keby hlúposť kvitla... (Zdroj: YouTube/Jimmy Kimmel Live)

NEW YORK - Šokujúce výsledky pouličného prieskumu zverejnil moderátor Jimmy Kimmel vo svojej televíznej šou. Náhodní respondenti absolútne zlyhali v základnej orientácii na mape sveta a nedokázali na nej pomenovať ani jednu krajinu. Mnohí si dokonca plietli Južnú Ameriku s Afrikou.

Štáb televízneho programu Jimmy Kimmel Live! sa vybral do ulíc, aby zmapoval geografické znalosti Američanov. Redaktorka ukázala respondentom mapu sveta a požiadala ich, aby na nej ukázali a pomenovali akýkoľvek štát. Väčšina z nich ukázala na Afriku, a tak musela redaktorka zopakovať, že sa nepýta na kontinent, ale na krajinu. Keďže ani jeden z opýtaných nedokázal odpovedať, skúsila to teda s kontinentmi. Lenže ani tam veľmi neobstála. Niektorí si dokonca pomýlili Južnú Ameriku s Afrikou. 

VIDEO Američanom dali jednoduchý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Jimmy Kimmel Live)

Bonbónikom bolo, keď mladá dievčina ukázala na Austráliu a povedala, že ide o Európu a pri otázke, kde je Amerika, namierila ukazovadlo na Rusko. "Chodili ste na vysokú školu?" spýtala sa novinárka dievčiny, keď mala problém zadefinovať na mape aspoň jeden štát Južnej Ameriky. "Áno, chodila som," odpovedala prekvapivo, pričom prezentované vzdelanie rozhodne nezodpovedalo jej praktickým vedomostiam o svete. 

VIDEO Američanom dali jednoduchý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Jimmy Kimmel Live)

Múdrosťou neprekypoval ani mladík, ktorý ukázal na Aljašku a bol presvedčený o tom, že ide o Grónsko a Island. Keď už šokovaní diváci v štúdiu neverili, že celú situáciu niekto zachráni, pristúpil k mape jeden chlapec a bez problémov vymenoval všetky štáty amerického kontinentu. Dokonca úspešne prešiel ukazovadlom aj na východnú pologuľu. "Pri pohľade na tohto chlapca musíme veriť, že to nebude s mladou generáciou až také zlé," okomentoval zábery moderátor šou. 

Viac o téme: MapaAmerikaPrieskum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu