Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Úrady varujú: Na tomto MIESTE si nikdy nerobte selfie, môže vás to stáť život!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Youtube/melindaINT)

SYDNEY - Ani varovania a zákazy austrálskych úradov nedokážu u turistov skrotiť vášeň po jedinečných záberoch, ktorými sa potom pýšia na sociálnych sieťach. Vôbec im pritom nevadí, že zverejnením fotografií z Wedding Cake Rock v Sydney usvedčujú samých seba z toho, že porušili zákon a naďalej pózujú na zakázaných miestach.

Napriek tomu, že nezvyčajný geologický útvar chráni vysoký plot s veľkým zákazom vstupu a hrozbou 300-dolárovej pokuty, stovky turistov sa priam ženú za unikátnymi zábermi z tohto miesta.

Úrady varujú: Na tomto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Life of George)

Smrteľné nehody pri robení selfie: Len ťažko uveriť, že ľudia zahynuli takýmto hlúpym spôsobom

"Vychutnajte si krásu tohto prírodného divu bez toho, aby ste riskovali vašu bezpečnosť. Skala je nestabilná a pohyb po nej ohrozuje vašu bezpečnosť. Zostaňte preto za plotom, výhľad je krásny aj odtiaľ," upozorňujú na svojich stránkach zamestnanci Národného parku Nový Južný Wales, v ktorom sa útvar nachádza.

Úrady varujú: Na tomto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Life of George)

No je to, akoby hrach na stenu hádzali. Ľudia sú nepoučiteľní a rady odborníkov ignorujú naďalej. A to aj napriek tomu, že tu už zopár turistov zahynulo. V roku 2014 sa napríklad rozpadla časť útesu pod francúzskym turistom, ktorého sa nepodarilo zachrániť. O rok neskôr zas uviazli v rozpadnutej skale ďalší dvaja turisti, ktorých ale našťastie zachránili. Vlani objavili na dne tridsaťmetrovej skaly telo tínedžerky. "Napriek týmto prípadom sú ľudia tak neuveriteľne bezohľadní," komentoval správanie turistov regionálny manažér národného parku Gary Dunnett.

Viac o téme: TuristiAustráliaSelfieWedding rock cake
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu