Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Matka v noci nadojčila dcérku: Tragický zvrat, o pár hodín boli obe mŕtve

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DILLÍ - Jediným uhryznutím zabil jedovatý had na severe Indie matku a jej dieťa. Najprv uštipol spiacu ženu, ktorá po prebudení nič netušiac nadojčila dcérku. Obe zomreli po prevoze do nemocnice, oznámila dnes miestna polícia.

Nešťastie sa stalo vo štvrtok večer v štáte Uttarpradéš. Tridsaťpäťročná matka si nebola vedomá uštipnutia a v noci vstala k trojročnej dcérke, aby ju nadojčila. Tým sa jed dostal aj do tela dieťaťa, oznámil hovorca polície Vidžaj Singh.
 
Keď začal byť stav matky a dcéry alarmujúci, objavili ďalší členovia rodiny v inej miestnosti domu hada. O aký druh išlo, nezistili, pretože plaz rýchlo unikol. Obete boli prevezené do nemocnice, avšak lekári už im neboli schopní pomôcť, mohli len konštatovať smrť.
 
V Indii žije okolo 300 druhov hadov, z ktorých je približne 60 veľmi jedovatých. Experti vo svojej správe z roku 2011 odhadli, že každý rok v tejto ázijskej krajine zomrie na uštipnutie hadom zhruba 46.000 ľudí. Pritom na celom svete je týmto tvorom pripisovaných 100.000 úmrtí ročne, uviedla AFP.
Viac o téme: HadTragédiaSmrťDojčenieIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu