Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Onkologička prezradila: Tri lyžice denne tohto POKRMU a budete zdravší aj schudnete

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PROVIDENCE - Ak pripravujete šalátový nálev a nechcete do neho priliať olej, pretože sa bojíte priberania, nerobíte dobre. Podľa výsledkov najnovšej štúdie by malo byť používanie panenského olivového oleja každodennou samozrejmosťou. Jeho konzumácia je totiž skvelá prevencia pred ochoreniami, ktorých zoznam je naozaj veľmi dlhý.

Zaliať si šalát olivovým olejom je skvelý spôsob, ako sa vyhnúť mnohým civilizačným chorobám a rakovine. "Tri lyžice denne vám môžu dokonca pomôcť pri chudnutí," tvrdí lekárka Mary Flynnová z Brown University v americkom Providence. Onkologička špecializujúca sa na rakovinu prsníka a prostaty vo svojom výskume zistila, že panenský olivový olej mimoriadne účinne upravoval hladinu biomarkerov a výborné výsledky mali pri jeho pravidelnej konzumácii aj pacienti trpiaci kardiovaskulárnymi ochoreniami. Okrem tohto oleja odporúča zaradiť do jedálnička aj orechy a avokádo. 

Onkologička prezradila: Tri lyžice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Vedci prezradili, ako najrýchlejšie schudnúť: Jedzte najneskôr o tejto HODINE a kilá pôjdu dole!

Jednej skupine mužov Flynnová dopriala olivový olej a k tomu šesť alebo sedem porcií celozrnných produktov, štyri porcie zeleniny, ďalej muži jedli trikrát ovocie, dostávali dva mliečne výrobky alebo vajíčka a maximálne 350 g hydinového mäsa alebo morských plodov týždenne. Druhá skupina konzumovala stravu, ktorú lekári bežne odporúčajú pacientom trpiacim na rakovinu. Súčasťou ich jedálnička tak boli rastlinné oleje, menej sacharidov, viac proteínov, majonéza, margarín a rôzne druhy šalátov, ale všetko bez panenského olivového oleja. Obidve skupiny sa takto stravovali osem týždňov, potom si mohli vybrať jeden z týchto spôsobov a pokračovali v ňom šesť mesiacov.

Onkologička prezradila: Tri lyžice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Prvý typ stravovania u mužov spôsobil, že v ich tele došlo k prirodzenej regulácii inzulínu. Muži tak znížili svoju hmotnosť a v dôsledku toho aj riziko vzniku kardiovaskulárnych chorôb, cukrovky druhého typu a rakoviny," vysvetlila odborníčka s tým, že pacienti trpiaci rakovinou prostaty najčastejšie zomierajú práve na srdcovocievne ochorenia. Dodala, že upraviť stravu by sme si mali čo najskôr a netreba čakať na to, kým ochorieme a až potom začneme premýšľať nad tým, čo vlastne jeme.

Viac o téme: ZdravieChudnutieOlivový olej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu