Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žena (†96) celý život pracovala ako sekretárka: Po jej smrti sa prevalilo obrovské tajomstvo

Sylvia ako sekretárka v právnickej firme
Sylvia ako sekretárka v právnickej firme (Zdroj: SITA/Cleary Gottlieb Steen&Hamilton via AP)

NEW YORK - Sylvia Bloomová žila celý život veľmi skromne. Keď ale pred časom ako 96-ročná zomrela, vyšlo najavo, že sa jej podarilo nahromadiť obrovské bohatstvo - 12 miliónov dolárov (v prepočte 10 miliónov eur). Jej rodina ale z týchto peňazí nedostala takmer nič.

Sylvia pochádzala z newyorského Brooklynu a celý život, presnejšie 67 rokov, pracovala ako sekretárka pre právnickú firmu Cleary Gottlieb Steen & Hamilton. Bola známa svojou šporovlivosťou, do práce chodila metrom. Dokonca aj v deň útokov na Svetové obchodné centrum 11. septembra 2001 išla domov autobusom namiesto toho, aby míňala peniaze na taxík. 

Bloomová sa narodila európskym migrantom a vyrastala počas Veľkej hospodárskej krízy, ktorú spôsobil obrovský prepad akcií na americkej burze. Chodila do verejných škôl, tú vysokú vyštudovala po večeroch, pretože cez deň musela pracovať, aby vôbec prežila. So svojím manželom Raymondom Margoliesom, ktorý zomrel v roku 2002, žili naozaj skromne. Nemali žiadne deti.

Žena (†96) celý život
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: SITA/Cleary Gottlieb Steen&Hamilton via AP)

Podľa netere Jane Lockshinovej, ktorá po smrti Sylvie spravuje jej majetok, Raymond netušil, že jeho manželka je tak bohatá. Peniaze mala totiž uložené na viacerých bankových účtoch pod svojím menom. Zbohatla zrejme vďaka svojmu šéfovi. "Organizovala mu celý život, starala sa aj o jeho súkromné investície. Takže ak chcel kúpiť nejaké akcie, kúpila ich za neho a potom nejaké kúpila aj pre seba," povedala Jane pre denník New York Times. 

Bloomová zanechala malú časť svojich peňazí rodine a priateľom, väčšinu odkázala charite, 8,3 milióna napríklad putovalo organizácii Henry Street Settlement, ktorá pomáha znevýhodneným mladým ľuďom financovať vysokoškolské štúdium. Mala totiž veľké pochopenie pre tých, ku ktorým nebol osud príliš štedrý. Sylvia odišla do dôchodku až vo svojich 96 rokoch, krátko predtým, ako v roku 2016 zomrela. Jej príbeh sa však dostal na verejnosť až teraz. 

Viac o téme: MilionárkaSylvia bloom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu