Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Návštevníci parku sú zhrození: Prišli sa zrelaxovať, no číha na nich sexuálny objekt

Vskutku odvážne dielo Zobraziť galériu (2)
Vskutku odvážne dielo (Zdroj: profimedia.sk)

ANTVERPY - Do umeleckého parku v belgických Antverpách bola nainštalovaná táto socha muža s názvom "Víťazný oblúk". Razom sa stala predmetom rozporov a diskusií o jej vhodnosti a keď sa na ňu pozriete, okamžite pochopíte prečo a zrejme sa budete pýtať to isté.

Socha muža zakloneného dozadu a so stoporeným penisom budí značnú vlnu nevôle. Predsa len, do parku chodí aj mnoho detí, ktorým ich rodičia len sťažka dokážu vysvetliť, čo socha zobrazuje. Tento bizarný umelecký kúsok s genitáliami vytvorenými z plastelíny patrí Middelheimskému múzeu sochárstva a je súčasťou výstavy nazvanej "Antverpský barok 2018: Rubens inšpiruje", ktorá sa začína v júni a je venovaná tvore barokového maliara Petra Paula Rubensa. 

FOTO Návštevníci parku sú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Chápem, že nahé telá vyvolávajú medzi ľuďmi rozruch. V našej zbierke ich máme pomerne veľa, ale ide väčšinou o ženské telá. A tie očividne pohoršujú verejnosť menej, než tie mužské," uviedla riaditeľka múzea Sara Weynsová. 

FOTO Návštevníci parku sú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Múzeum vraj teraz plánuje umiestniť do parku viacero značení, ktoré budú jeho návštevníkov varovať pred škandalóznou sochou. 

Viac o téme: SochaPenisAntverpy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu