Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Muž vraj stretol počas prechádzky Ježiša: Tvrdil, že Mesiáš je mimozemšťan z tejto planéty

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

COMBE MARTIN - V blízkosti anglickej dediny Combe Martin má náboženská skupina Aetherius mimoriadne blízko k hore Holdstone Down a uctieva ju ako svätú. Kopec za dedinou je totiž považovaný za miesto, na ktoré si v roku 1958 odskočil Ježiš z Venuše počas výletu na zemeguľu.

Historička vraj vie, ako v skutočnosti vyzeral Ježiš Kristus: Zabudnite na doterajšiu podobu!

Doktor George King bol zrejme v päťdesiatych rokoch minulého storočia považovaný za dôveryhodnú osobu a občania obce Combe Martin na severe anglického Devonu si ho pravdepodobne veľmi vážili. Keď im totiž oznámil, že stretol Ježiša pri prechádzke na kopci Holdstone Down, skupina obyvateľov mu uverila a časom dokonca vznikla spoločnosť Aetherius. Všetko sa odohralo v roku 1958. Odvtedy je táto hora uctievaná ako svätá a členovia spoločnosti na nej organizujú pravidelné stretnutia.

Dr. George King
Zobraziť galériu (3)
Dr. George King  (Zdroj: profimedia.sk)

„Bol silný vietor a ja som na nebi uvidel Ježiša. Mal hnedé vlasy, dlhý plášť a svätožiaru,“ tvrdil podľa portálu The Mirror pred šesťdesiatimi rokmi King. „Nepovedal mi, odkiaľ prichádza, ale cítil som, že prišiel z Venuše. Bolo to ako telepatia.“ Jeho slová museli pôsobiť na miestnych obyvateľov veľmi presvedčivo, keďže založili spoločnosť Aetherius, ktorá na svojej webovej stránke tvrdí, že svoje učenie zakladá práve na posolstve Dr. Georgea Kinga.

Svoje poslanie považuje za kozmickú misiu fungujúcu na princípe duchovnej sily vytvorenej modlitbou a mantrou. Tá sa potom ukladá a čaká na to, kým príde čas uvoľniť ju. Keďže doktor tvrdil, že Ježiš za ním prišiel z Venuše, členovia spoločenstva propagujú filozofiu, ktorá vraj vznikla vo vyspelých inteligenciách na planéte Mars, Venuša, Jupiter a Saturn. Sami seba opisujú ako „duchovné bratstvo slúžiace ľudstvu a jeho uzdraveniu".

Muž vraj stretol počas
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Úspešní sú údajne preto, lebo ich učenie predstavuje zmes filozofie, metafyziky a duchovných vied, ktoré sa vyvíjali celé desaťročia. Naďalej sa usilujú o to, aby sa nenápadná hora v Devone stala slávnou a známou ako napríklad Mount Ramshead či Kilimandžáro, a preto každý júl pozývajú svojich priaznivcov na kopec Holdstone Down, kde sa najskôr pomodlia a potom zabávajú.

Viac o téme: MimozemšťanNáboženstvoSektaJežišVenušaAetherius
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu