Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Odhalili tajomstvo, ktoré celé roky obklopovalo bábiku Barbie: Toto je jej PRIEZVISKO

Barbie má na krku šesťdesiatku Zobraziť galériu (2)
Barbie má na krku šesťdesiatku (Zdroj: TASR/AP)

EL SEGUNDO - Bábika Barbie, ktorú spoločnosť Mattel predstavila na veľtrhu hračiek v New Yorku v roku 1959, rozhodne nevyzerá, že jej ťahá na šesťdesiatku. Ide o ikonickú hračku, ktorá robí radosť deťom po celom svete celé desaťročia a vôbec nestarne. Vedeli ste ale, že má aj priezvisko?

Mnohí označujú Barbie za nezdravo vyzerajúcu anorektičku, ktorá vôbec neodráža podobu skutočnej priemernej ženy. Pravdou však je, že sa na rebríčku obľúbenosti stále drží na popredných miestach a oslovila niekoľko generácií. Odolala nástupu mnohých noviniek a konkurentiek, ktorých popularita trvala len krátky čas. Tí, ktorí túto bábiku vnímajú iba ako jeden z mnohých produktov v ponuke obchodov s hračkami, zostanú zrejme prekvapení z toho, aké väzby a tajomstvá prepletajú jej život.

Odhalili tajomstvo, ktoré celé
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

Vedeli ste napríklad, že má priezvisko? Všetci poznajú iba názov Barbie, ktorým ju obdarila jej autorka Ruth Handlerová, keď skrátila meno svojej dcéry Barbary. No jej celé meno je Barbara Millicent Robertsová.

Mimochodom, jej otec sa volá George a matka Margaret. Zdá sa, že ide o modernú rodinu plnú komplikovaných vzťahov. Barbie mala totiž svojho času sestru Kristine, ktorú neskôr vymenila Kelly, ktorú v roku 2010 zas nahradila Chelsea. 

Viac o téme: BarbieBábika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu