Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Ľudí pobúrila obrovská maľba v meste: Keď to uvideli, takmer im oči vypadli

Pikantný pohľad na maľbu Zobraziť galériu (2)
Pikantný pohľad na maľbu (Zdroj: profimedia.sk)

ŠTOKHOLM - Vztýčený modrý penis namaľovaný cez päť poschodí na fasáde jednej budovy v Štokholme pobúril miestnych obyvateľov. Dielo švédskej umelkyne Caroliny Falkholtovej bude preto po týždni premaľované, napísal britský denník The Guardian.

Tínedžerka (13) nechtiac kúpila mame na školskom výlete nemravný darček: Mala to byť sviečka

"Kultúra a umenie sú pre vývoj zaujímavého mestského prostredia dôležité. Umeleckú slobodu samozrejme ctíme, ale musíme tiež rešpektovať názor obyvateľov," uviedla zástupkyňa spoločnosti Atrium Ljungberg, ktorej dom patrí.

VIDEO Ľudí pobúrila obrovská
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Niektorí ľudia podľa nej penis na stene uvítali ako "významnú súčasť debaty o sexualite, tele a pohlaví", ďalší, prevažne susedia, ale dielo príliš pozitívne neprijali a považovali ho za urážlivé.

Atrium Ljungberg od roku 2008 umožňuje združeniu miestnych umelcov, aby podľa svojho vkusu ozdobili fasády budov, ktoré spravuje. Diela zvyčajne zostávajú na mieste mesiac.

Sama autorka obrieho penisu dúfala, že jej výtvor nazvaný Fuck the World, vydrží v jej rodnej krajine na stene dlhšie ako obdobný ružový penis, ktorý namaľovala vlani v decembri na stenu jedného domu v New Yorku. Toto dielo muselo byť po sťažnostiach premaľované po troch dňoch.
 

Viac o téme: MaľbaBudovaPenisPobúrenieŠtokholmCarolina Falkholtová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu