Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čašníka vyhodili za hrubé správanie: Jeho obhajoba nemá chybu, za všetko vraj môže...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

VANCOUVER - Čašník, ktorého vyhodili zo zamestnania preto, že bol "agresívny a neúctivý", tvrdí, že jeho správanie nebolo hrubé, ale jednoducho iba francúzske. Guillaume Rey, ktorý pracoval v reštaurácii v kanadskom Vancouveri, podal sťažnosť na Tribunál pre ľudské práva v Britskej Kolumbii proti svojmu bývalému zamestnávateľovi kvôli tomu, že "diskriminuje jeho kultúru".

PRIZNANIE čašníka o tom, čo predal zákazníčke: Krutá slovenská realita, mali by ich vyhodiť!

Reštaurácia, ktorú prevádzkuje spoločnosť Cara Operations, obvinila Reya z porušenia svojho kódexu správania a uviedla, že svoj postoj nezmenil ani po ústnych a písomných napomenutiach.

Bývalý čašník však tvrdí, že francúzska kultúra má skôr tendenciu byť priama a expresívnejšia. Podľa neho je za prepustením teda jeho "priama, čestná a profesionálna osobnosť", ktorú nadobudol počas rokov praxe vo francúzskom pohostinskom odvetví.

Čašníka vyhodili za hrubé
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Obe strany súhlasia s tým, že Rey vykonával svoju prácu dobre aj napriek jeho údajnému nepríjemnému správaniu. Reštaurácia aj materská spoločnosť sa pokúsili o zamietnutie sťažnosti, ale členka tribunálu Devyn Cousineauová ich žiadosti nevyhovela.

Rey tak bude mať možnosť tribunálu objasniť svoje francúzske korene, ktoré mali mať za následok počiny, ktoré ľudia vraj nesprávne interpretujú ako porušenie noriem prijateľného správania na pracovisku, informovala agentúra AFP.

Viac o téme: KultúraČašníkSťažnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu